KOLIMA POKOSIO MOTOCIKLISTU: Mladić preminuo na mestu - teška nesreća kod Pančeva

Novosti online 19. 09. 2023. u 08:56

PROTIV osumnjičenog D. P. (59) iz Dolova, Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Foto SK

Osumnjičenom se stavlja na teret da se 17. septembra oko 00.05 časova u Dolovu, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj, da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača motocikla M. K. (24) iz Dolova, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni u stanju potpune alkoholisanosti upravljao putničkim vozilom, te da je na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog, Žarka Zrenjanina i Pobede izvršio skretanje ulevo iz Ul. kralja Petra Prvog u Ul. Žarka Zrenjanina, a da nije ustupio prvenstvo prolaza motociklu koji se kretao istom ulicom iz suprotnog smera, te je vozač motocikla od udarca o putničko vozilo pao na kolovoz.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoka događaja.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE VELIKU AKCIJU POLICIJE: Žandarmerija na terenu - Na meti krijumčari migranata

Pogledajte više