DETALJI NESREĆE U KOJOJ JE POVREĐEN RADNIK BIN KOMERCA - Zadobio opekotine drugog stepena,nije životno ugrpžen

S.BABOVIĆ

17. 05. 2023. u 19:47

KRUŠEVAC-RADNIK BIN komerca u Kruševcu u čijim se pogonima danas popodne dogodio požar na mašini zadobio je opekotine drugog stepena na licu, saznaju "Novosti".

Foto:S.Babović

-Pacijent Z.M.je zadobio opekotina lica,trenutno je smešten na Odeljenju intenzivne nege i on je van životne opasnosti-rečeno je u kruševačkoj bolnici.

Inspekcija rada i policija utvrđuju okolnosti koje su dovele do eksplozije na mašini, koja je pourzokovala izbijanje vatre. Proverava se bezbednost na radu,ali i mogućnost ljudske greške prilikom rukovanja mašine u pogonima ove fabrike, koja se bavi proizvodnjom flotacionih sredstava(ksantata), kao i natrijum hipohlorita za vodovode,bazene i fabrike.

Direktor BIN Komerca Bojan Cvetković poručio je medijima da u ovom trenutku ne daje izjave. Više okolnosti biće poznato tokom istrage. Na licu mesta kod kapije,nedaleko od pogona nema nikoga osim čuvara na kapiji.

U Hemijskoj industriji "Župa" gde se danas proizvode pesticidi podvlače da kod njih danas nije bilo nikakvih incidenata, ni ti eksplozija kao što je objavljeno ranije.

Pogledajte više