"GOLFOM" SE ZAKUCAO U DRVO I POGINUO: Još dvoje povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Vršca, nesrećnom mladiću (17) nije bilo spasa

J.D.Lj. - B.G.

17. 05. 2023. u 07:38

BOJAN Kotaraš (17) poginuo je u noći u selu Uljma, kod Vršca, u teškoj saobraćajnoj nesreći, kada se automobilom marke "golf", kojim je upravljao, pri velikoj brzini, u oštroj krivini u Ulici JNA, direktno zakucao u drvo.

Srna

Nesrećni mladić, koji se sa dvoje prijatelja vraćao iz Izbišta, sa proslave rođenja bebe, preminuo je nešto kasnije u vršačkoj bolnici. Njegovi saputnici, Ivan T. (21), takođe iz Uljme i, zasad, neidentifikovana sedamnaestogodišnja devojka iz Vršca, u ovoj nesreći zadobili su teške telesne povrede i vozilom Hitne pomoći prevezeni su najpre u vršačku bolnicu, a potom u Klinički centar u Beogradu. 

Detalji ove nesreće, koja se dogodila petnaest minuta nakon ponoći, još se ispituju, ali prema prvim informacijama, najverovatnije je do sletanja "golfa" sa puta došlo usled klizavog kolovoza i neprilagođene brzine. 

Istragu o slučaju vodi pančevačko Više javno tužilaštvo. Prema rečima Dragoljuba Trajkovića, portparola ovog Tužilaštva, postupak protiv vozača neće i ne može biti pokrenut, s obzirom na to da je poginuo. 

- Dvoje putnika iz vozila zadobili su teške povrede. Vozač je, kako se sumnja, upravljao vozilom neprilagođenom brzinom i bez izdate vozačke dozvole - kaže Trajković. 

Naš sagovornik dodaje da je utvrđeno da je vozač prešao u traku namenjenu vozilima koja se kreću iz suprotnog smera. 

- Nakon toga, sleteo je sa puta i vozilom udario u drvo - kaže Trajković. 

Kako "Novosti" saznaju, u nastavku istrage biće ispitani svi detalji koji su eventualno doveli do nezgode. Telo stradalog mladića poslato je na obdukciju i toksikologiju kako bi bilo utvrđeno da li je, eventualno, bio pod dejstvom alkohola. 

Meštani Uljme tvrde da mladiću nije bilo spasa: 

- Devojka, koja je bila sa njim, teško je povređena, a mislim da mladić nije životno ugrožen. Taj put je jako nezgodan, tu je bilo mnogo nesreća. Krivina je nepregledna i često su ljudi sletali s puta, udarali u kuće, u drveće, ginuli. 

Inače, neposredno pre stravične nezgode, Bojan je na društvenim mrežama objavio snimak sa proslave na kojoj je bio. 

ČULI SMO JAK PRASAK

Meštane Uljme veoma je pogodila nesreća koja se dogodila. Jedan od svedoka priča:

- Čuli smo jak udarac, već sam bio legao. Mislio sam da su se sudarila dva automobila. Unuk je, takođe, čuo buku i izleteo je odmah napolje da vidi šta se desilo. Brzo se vratio u kuću, uzeo neku šipku kojom je pokušao da otvori auto i izvuče napolje povređene. Delovi automobila i srča su svuda okolo. O tome koliko je udarac bio jak svedoči drvo koje je skoro izvaljeno. 

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NIŠU - Poginula jedna osoba

Pogledajte više