UPRAVO FOTOGRAFISANO: Šta se dešava sa Fristajlerom - dve trećine splava i dalje pod vodom (FOTO)

Novosti online 02. 01. 2023. u 14:38

BEOGRADSKI splav "Fristajler" potonuo je tokom dočeka Nove godine, a ni dva dana nakon incidenta nije izvučen iz Save već se i dalje dve trećine nalazi pod vodom.

Foto: Novosti

Podsetimo, u novogodišnjoj noći kada se desio incident policija je evakuaisala goste, a nekoliko osoba je dobilo medicinsku pomoć zbog posekotina. Na teren su bile upućene dve ekipe Hitne pomoći.

U trenutku kad je krenuo da tone, gosti su panično krenuli da istrčavaju napolje kroz vodu, u novogodišnjim toalaletama.

Šef smene u Komandno-operativnom centru MUP-a Srbije pukovnik policije Igor Vasić rekao je da je policija tokom novogodišnje noći sprečila teže posledice delimičnog potonuća splava "Fristajler" na novobeogradskoj obali Save.

- Voda je počela da prodire na splav "Fristajler" petnaestak minuta posle ponoći, a brzom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije sa Novog Beograda i Jedinice za bezbednost na rekama izbegnute su veće posledice. Sem materijalne štete, nije bilo povređenih i nastradalih, a u toku dana ćemo imati više detalja kada se završi uviđaj - rekao je Vasić.

Splav su ronioci privezali sajlama kako ne bi nastavio dalje da tone.

Pogledajte više