U TOKU SU DVA KLJUČNA VEŠTAČENJA: Ispituje se da li su ovo uzroci pogibije troje ljudi na Pančevačkom putu

Novosti online 12. 10. 2022. u 11:30

NAKON pogibije G. R. (56), sestre i brata S. P. (56) i S. T. (48) u saobraćajnoj nesreći na Pančevačkom putu u kojoj je teško povređen i T. P. (58), naloženo je veštačenje automobila "multipla" koji je vozio G. R. i obdukcija tela kojom će biti utvrđeno da li su bili pod dejstvom alkohola, opijata.

Foto: I.Marinković

U automobilu su, podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, nađene flaše alkoholnih pića.

Inače, G. R. (56), vozač automobila "multipla" koji je izazvao saobraćajnu nezgodu u Beogradu, za poslednju deceniju ima čak 60 prekršaja i 19 krivičnih dela.

Nezvanično, on je odgovoran za nesreću.

G. R. je izvršilac 19 krivičnih dela i to: 7 krađa, 10 teških krađa, nasilje u porodici i falsifikovanje isprave.

 - On je učestvovao u 12 saobraćajnih nezgoda, od kojih je izazvao šest (za pet saobraćajnih nezgoda (materijalna šteta) podneta mu je prekršajna prijava, a poslednja je od 10. 10. 2022. godine u kojoj je nastradao) - kaže izvor za medije.

Po sudskim presudama doneta mu je zabrana upravljanja u periodu od 21. 1. 2017. do 21. 9. 2017. godine u trajanju od osam meseci, u periodu od 31. 3. 2021. do 30. 9. 2021. godine u trajanju od šest meseci i u periodu od 10. 8. 2022. do 10. 4. 2023. godine u trajanju od osam meseci.

 - U trenutku nesreće G. R. je bio pod zabranom. Imao je upisanih 16 kaznenih poena. Protiv njega je podneto 29 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za otkrivenih 36 prekršaja i to: šest odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva na alkohol, isključenje iz saobraćaja, zatečen da upravlja za vreme isključenja, 17 vožnji pod dejstvom alkohola, nepropisno preticanje, tri puta je vozio neregistrovana kola, nepropisno uključivanje u saobraćaj, kretanje vozilom brzinom većom od dozvoljene, istek roka registracione nalepnice, jednom nepropisno obeleženo vozilo zbog kvara, jedno kretanje jednosmernom ulicom u zabranjenom smeru, tri nedržanja odstojanja - kaže izvor blizak istrazi.

Vozač G. R. je imao i četiri vožnje pod dejstvom alkohola, 14 nepropisnih parkiranja, tri kazne zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, dva prekoračenja brzine, tri kretanja površinom koja nije namenjena za tu vrstu vozila, jedno nepropisno postavljena registraciona nalepnica, jedno nepostupanje po saobraćajnoj signalizaciji, dva ne uključivanje svetala danju i jedno nepropisne radnje prilikom upravljanja biciklom.

BONUS VIDEO:

TELA I SMRSKANI DELOVI VOZILA NA KOLOVOZU: Prvi snimci teške nesreće na Pančevačkom putu

Pogledajte više