POLICIJA PROVERAVA SVE OKOLNOSTI NEZGODE U VLASOTINCU: Sedmogodišnji dečak ima vrlo teške povrede mozga i lobanje

Igor Mitić 14. 09. 2022. u 13:26

Sedmogodišnji dečak koji juče popodne povređen u saobraćnoj nezgodi u Vlasotincu ima vrlo teške povrede mozga i lobanje. U leskovačkoj Policijskoj upravi nam je rečeno da je istraga o ovom slučaju u toku i da će se po njenom okončanju oglasiti saopštenjem.

foto: I.Mitić

- Prema rečima direktora Klinike za neurohirurgiju, dete ima vrlo teške povrede mozga i lobanje. U komi je, na mehaničkoj ventilaciji, bez reakcija. Smešten je u neurohirurškoj jedinici intenzivne nege na Klinici za anesteziju – saopštili su iz niškog Univerzitetsko kliničkog centra(UKC).

U leskovačkoj Policijskoj upravi nam je rečeno da je istraga o ovom slučaju u toku i da će se po njenom okončanju oglasiti saopštenjem. Mališan je povređen dok je vozio bicikl. Prema nezvaničnim informacijama, istraga treba da utvrdi kako je došlo do kontakta automobila i deteta odnosno do ove saobraćajne nezgode sa teškim posledicama.

Nezvanična saznanja ukazuju na to da se radi na utvrđivanju tačnog kretanja vozila i dečakovog bicikla, proveravaju se brzina vozila i tragovi kočenja, a navodno se čeka i na rezultate tehničkog pregleda automobila. Za sada niko ne može pouzdano da kaže da li je dečak biciklom udario u automobil i pao ili ga je udario vozač automobila.

Dečak je odmah posle nezgode u veoma teškom stanju transportovan u Urgentni centar leskovačke Opšte bolnice gde su lekari učinili sve što je u njihovoj moći. Mališan je intubiran i zbog teških povreda transportovan u UKC Niš.

Nezgoda se dogodila u naselju kraj puta od autobuske stanice prema vlasotinačkom selu Šišava. U Vlasotincu se priča da je dečak navodno, vozeći bicikl u naselju u kome živi, udario u drvo od kojeg se odbio na put. Tada je navodno došlo do kontakta sa putničkim vozilom, pa je mališan pao na asfalt i tako zadobio povrede opasne po život.

Pogledajte više