VLADIMIROVO TELO BILO IZLOMLJENO: Završena obdukcija - otkriveni potresni detalji pogibije muškarca koji je pao u provaliju na Tari

Novosti online 16. 07. 2022. u 22:00

OBDUKCIJA tela Vladimira Milivojeva je završena i od izvora bliskog istrazi saznaje se da je smrt usledila usled pada sa litice.

Foto: Novosti

- Prema nalazima postoje određene povrede koje ukazuju da je smrt nastupila kao posledica pada sa velike visine, koji je uzrokovao teške telesne povrede. Došlo je do prskanja jetre, koja je izazvala smrt, tu je višestruki prelom rebara i drugih kostiju, brojne ogrebotine i hematomi - kaže sagovornik za medije.

Takođe, rečeno je da je usled udara o stenu na oko 100 metara niz liticu, Vladimir udario glavom, te je usled toga ostao bez skalpa, a potom je nastavio da pada do oko 300 metara niz liticu. Ne postoji sumnja na neko krivično delo.

Podsetimo, telo scenskog rekvizitera Vladimira Milivojeva (51), koji je nastradao kada je pao u provaliju na Tari, izvučeno je nakon višečasovne akcije vatrogasaca-spasilaca, a kako je izgledala sama akcija, za "Novosti" je otkrio Ivan Bacetić, komandir Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Užica.

- Dobili smo dojavu od pripadnika Nacionalnog parka i filmske ekipe koja snima film „Oluja“ da je u toku pauze koju su napravili na vidikovcu, koji se nalazi na nekih 50 metara od vidikovca Banjska stena, član ekipe pao niz liticu. Tri člana ekipe, tri kaskadera, pokušala su da dođu do stradalog lica. Jedan je uspeo da dođe do njega, a onda je pokušao da se vrati, ali bez uspeha. Kaskaderi su ostali zarobljeni na toj litici. Pomoću spasilačkog užeta uspeli smo prvo da dođemo do njih trojice, njih smo prvo spasli i evakuisali - istakao je Bacetić i dodaje da se nakon što su kaskaderi bili na sigurnom, krenulo u potragu za telom poginulog.

Telo bilo u provaliji dubokoj 300 metara

- Kada smo završili sa evakuacijom kaskadera, krenuli smo dalje u pretragu terena - odeće, obuće, kao i samog nastradalog lica. Telo se nije videlo odmah, bilo je 250-300 metara u provaliji. Spuštanjem niz uže došli smo do tela nastradalog, spustili potrebnu opremu i pripremili ga za transport.

Kako je rekao, intervencija je bila veoma zahtevna.

- Potrebno je mnogo tehnike i spasilačke opreme, zbog čega smo se odlučili da ga spustimo na nama lakši način - nizbrdo, a ne da ga vučemo uzbrdo. Potom smo se spustili oko kilometar do puta koji vodi od Perućca ka Derventi, uz samo jezero. Tu je bilo vozilo Hitne pomoći, kao i pogrebno vozilo. Doktorka je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt lica.

BONUS VIDEO - VANDALIZAM U KAFEU U CENTRU VRANjA: Bojom isprskan kompletan inventar u sred bela dana

 
Pogledajte više