NIJE MU SE IŠLO, MOLIO ŠEFA ZA SLOBODAN DAN: Rudar Bojan Stajić (34) pre odlaska na posao dan proveo sa suprugom i sinom

D. MILjKOVIĆ

02. 04. 2022. u 08:30

BIO je to naš najsrećniji dan. Bojan je bio presrećan što Lav lepo napreduje i što prevremeni porođaj nije ostavio posledice po njegov vid. Vodio nas je u šoping, meni je kupio sat što sam mu rodila sina, a Lavu garderobu.

Poslednja slika Bojana Stajića / Privatna arhiva

Iz ovih reči Dragane Jovanović naviru uspomene na četvrtak, poslednji dan koji je provela sa suprugom Bojanom Stajićem (34), rudarom koji je u petak izgubio život. Skrhana bolom, uplakana, između dubokih uzdaha neverice priča nam i da su pre nešto više od mesec dana postali roditelji i da njihovoj sreći nije bilo kraja.

- Pogledajte nas, to je naša poslednja zajednička fotografija - pokazuje nam Dragana sliku srećnih roditelja sa svojim prvencem. - U četvrtak celo po podne smo šetali Lava u kolicima, a kad smo stigli kući požalio mi se da mu se ne ide u treću smenu. Pozvao je šefa da uzme slobodan dan ali, ipak je morao na posao. Sudbina ili šta je već, ne znam... Ali, moj Lav je danas ostao bez oca...

Nesrećna žena ne može da veruje... Jeca. A onda u želji da odagna bol priča nam da je njihov Lav rođen dve nedelje pre termina i da su oboje bili mnogo zabrinuti hoće li preživeti. Kada je sve krenulo nabolje zadesila ih je tragedija. Za nju neprebol sa kojim ne zna kako da se nosi.

- Kako ću sada bez njega ja zaista ne znam. Bio je toliko pažljiv suprug i brižan otac. On je Lavu i meni bio sve - neutešna je Dragana.

U domu Stajića okupljaju se prijatelji koji nemaju reči utehe za Draganu ali ni za Bojanovog brata Milana i oca Tihomira. Pre pet meseci Dragana i Bojan, mladi bračni par, uselio se u svoj novi stan u naselju Aleksinački rudnik. Brat i otac su im pomogli da ga urede i sa nestrpljenjem su čekali prinovu. Taman su se skućili, uživali u sreći, a sada je rez smrti sve to iznenada prekinuo.

LAV NAŠA SNAGA

BOJAN je toliko bio srećan što je postao otac da ja to ne umem da opišem. Imao je porodicu, stan i posao koji je voleo. Pet godina radio je kao rudar i nikada se nije požalio da mu je teško. Značilo mu je što ima redovna primanja i što je osiguran. Živeo je za slogu i mir u porodici. To je za njega bila svetinja - ispričao nam je neutešni brat Milan. - Za Bojana, mog starijeg brata, bio sam posebno vezan, naročito otkad nam je pre pet godina umrla majka. I otac je teško bolestan. Ne znam kako će sve ovo preživeti. Jedino je Lav naša snaga.

Pogledajte više