"GAGI NIJE IMAO RAZLOG DA SE UBIJE": Porodica Dragana Panića ne veruje rezultatima obdukcije iz Italije

Z. U.

11. 02. 2022. u 08:00

GAGI nije imao razloga da se ubije. Svaki odlazak na brod koristio je da od tog novca završi nešto na kući, obezbedi decu, porodicu...

Dragan Panić, Printskrin Jutjub/Copyright

Pričao je da kada se vrati u maju, podići će lepu ogradu oko svoje kuće i imanja. Čovek sa toliko planova se ne ubija, njega su ubili.

Porodica Dragana Panića (51), koji je pronađen u ponedeljak ujutru prerezanog grla u mašinskom delu teretnog broda "MSC Adelaida" u luci u Đenovi, demantuju pisanje italijanskih medija. Tvrdnje tamošnje štampe da se Srbin ubio, i da je to pokazala obdukcija, za sada ne "piju vodu".

- Objavljuje se da su mu u krvi pronađeni tragovi antidepresiva - ističe bliski rođak.

- To ništa ne znači. On nije otrovan, pa da je to dokaz. Dragan, odnosno Gagi, kako su ga svi zvali je zaklan. Zatečen je u mašinskom delu, gde je radio kao mehaničar, u lokvi krvi.

Mirjana Panić, Foto D. Milovanović

Supruga Mirjana ne veruje u crnu vest, da njenog supruga više nema. Poslednji put su se čuli u nedelju ujutru, oko šest sati, kada joj je u telefonskom razgovoru rekao da pije kafu. Ništa nije naslućivalo tragediju.

- To je bio naš ritual - ispričala je Mirjana za "Novosti".

- Kada bi mi rekao da pije kafu, ja bih skuvala ovde i mi bismo tako bili na telefonu, razgovarali, kovali planove i pili kafu. Pričali o deci, unukama... Svi njegovi drugovi, koji neprestano zovu, kažu da je on nešto video ili čuo i da je zato ubijen.

Da tragedija bude veća, na teretnjaku, koji je vlasništvo itlalijansko-švajcarske kompanije, a koji je plovio pod zastavom Paname, pronađeno je blizu pola tone kokaina.

Tužilaštvo u Italiji došlo je do dokaza da Panić nije povezan sa krijumčarenjem narkotika.

U porodičnoj kući Panića, u Omoljici kod Pančeva, danima se okupljaju rođaci i Draganovi drugovi, iščekujući vesti iz Italije. Porodica je na vezi sa našim konzulatom u Milanu i čeka zvaničan izveštaj o Draganovoj smrti.

MOLIMO MUP SRBIJE DA SE UKLjUČI

ĐORĐE Panić (na slici), Draganov brat, zahvalio se Konzulatu Srbije u Milanu na pomoći i podršci koju u ovim trenucima pružaju porodici.

Foto Copyright

- Molimo da se u istragu uključi i MUP Srbije, jer imamo u našu policiju veliko poverenje - ističe Đorđe.

- Zahvalni smo italijanskim istražiteljima, ali smtramo da bi bilo dobro da se povežu sa MUP Srbije, kako bi se rasvetlile sve okolnosti smrti moga brata.

Pogledajte više