DVE SMRTI ZBOG SVEĆE? U požaru u kamp-prikolici u Kaću nastradali najverovatnije Mile P. (65) i meštanin čiji je nestanak prijavljen

Lj. P.

23. 12. 2021. u 19:25

U TRAGIČNOM požaru u Kaću kod Novog Sada, u noći između srede i četvrtka, nastradali su, prema rečima meštana, Mile P. (65) rodom iz Nadalja kod Srbobrana i još jedan muškarac, za koga se takođe veruje da je meštanin ovog mesta, star 63 godine, čiji su nestanak prijavili članovi njegove porodice. Oni su dali uzorke DNK na analizu kako bi se ustanovilo da li je zaista reč o članu njihove porodice.

Od kamp-prikolice ostao samo "kostur" / Foto Lj. P.

Policija je na zgarištu u Ulici narodne vojske obavila uviđaj i vodi istragu povodom ove tragedije, a čekaju se rezultati sa Instituta za sudsku medicinu, gde su tela preneta na obdukciju. Kako je došlo do požara, zasad nije poznato, a pretpostavlja se da je vatra buknula od plamena sveće ili cigarete. Od kamp-prikolice je ostala samo konstrukcija, a nesrećnim ljudima u njoj, nažalost, nije bilo spasa.

Kako saznajemo, kod Mileta je te večeri u kamp-prikolicu došao komšija koji je živeo u susednoj ulici, ali se kući nije vratio.

- Ne isključuje se mogućnost da su obojica zaspala u toj kamp-prikolici koja je pripadala Miletu - priča jedan meštanin Kaća. Sažalili smo se na njegovu sudbinu i sakupili smo nešto novca, a pomogla je i Mesna zajednica i kupili smo mu prikolicu da ima gde da se skloni sa ulice. Mile je dobar čovek, a živeo je kao beskućnik.

Kaćani kažu da je Mile bio omiljen u selu, i mada ga život nije mazio, nikada se nije žalio na svoju muku. Bio je spreman da preko leta radi u polju, a pet godina je živeo u ruševini pored mesta tragedije.

- Dvojica nastradalih su se družili, ali su voleli i da popiju - veli jedna meštanka, dodajući da još uvek ne znaju da li je zaista reč o ovoj dvojici. Sve su to nagađanja i nismo sigurni da li su to zaista oni, ali sve nekako na to ukazuje.

TRAŽE ĆERKU DA BI UPOREDILI DNK

MILE P., za koga se sumnja da je jedan od nastradalih, prema rečima poznanika, ima ćerku koja živi u Novom Bečeju ili okolini i koju traže da bi dala uzorak za DNK analizu. On je navodno sa njom izgubio kontakt pre više godina. Miletovi poznanici navode da bi bilo dobro uputiti apel da se ona javi kako bi preko njene DNK utvrdili da li je jedan od nastradalih zaista Mile.

Pogledajte više