ZAPOŠLJAVAO LJUDE, NOSIO LJUBAV I TOPLINU: Bratanac poginulog biznismena Slobodana Pavlovića utučen nakon tužnih vesti

V. M.

17. 12. 2021. u 13:19

SKRHAN tugom i bolom, za „Novosti“ je progovorio o tragediji porodice Pavlović Slobodanov bratanac Mile Pavlović iz Dvorova, ističući da su zasluge njegovog strica "velike za čitav srpski rod sa obe obale Drine, koju je premostio i na najlepši način spojio, ne samo Semberiju i Mačvu, već sve Srbe sa svih srpskih strana".

Foto: N. Fifić

- Učinio je niz ogromnih dela, na čemu smo mu zahvalni, ne samo mi, njegovi najbliži, koji tešku tugu tugujemo, već i čitav naš rod - kaže Mile Pavlović.

- Pomagao je ljude, zapošljavao ih i pravio divne spomenike među njima, ravne mostu koje je postigao, uvek je nosio u sebi pozitivnu energiju, ljubav i toplinu. Zauvek ćemo biti ponosni na njega, a kako i ne bismo, jer jedan je bio Slobodan Pavlović.

Podsećamo, poznati privrednik Slobodan Pavlović poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u SAD, gde je živeo.

Slobodan Pavlović je podigao spomenik Filipu Višnjiću ispred gradske biblioteke u Bijeljini, i crkvu Hristovog vaskrsenja u Popovima. Devedesetih je započeo izgradnju Pavlović banke i Slobomir P Univerziteta u Slobomiru. Uveo je vodovod u manastir Dobrun, i podigao pešački most na reci Rzav.

Napravio je i grad Slobomir, kao i most preko Drine koji je jedan od najvažnijih prelaza preko te reke.

Patrijarh srpski Pavle ga je odlikovao Ordenom Svetog Save prvog reda. Bio je senator Republike Srpske u drugom sazivu Senata 2009. godine.

Pogledajte više