JEDNA OSOBA POGINULA, 12 POVREĐENO: U Južnobačkom okrugu tokom vinenda 18 saobraćajnih nesreća

Lj. P.

09. 08. 2021. u 13:58

MINULOG vikenda, odnosno u periodu od 6 do 8. avgusta, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 18 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba poginula, pet je teško, a sedam je lakše povređeno.

Foto: MUP

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo  se 11 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedna osoba  poginula,  tri su zadobila teške, a tri lake telesne povrede.
Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala  ukupno  306 saobraćajnih  prekršaja.
Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 59 vozača i 10 vozila, a zadržano je    15 vozača, od kojih 11 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, tri zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja i jedan zbog mogućnosti odlaska u inostranstvo.
Među zadržanima zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dvojica vozača terete se i za prekršaj nasilničke vožnje, jer su u Vrbasu i Bačkoj Palanci vozili automobile,  sa više od dva promila alkohola u organizmu. Svi zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Pogledajte više