ČETIRI OSOBE TEŠKO A 12 LAKŠE POVREĐENO: U Južnobačkom okrugu minulog vikenda dogodilo se 35 saobraćajne nesreće

Lj. P.

12. 07. 2021. u 15:27

NA području Južnobačkog okruga minulog vikenda, odnosno od 9. do 11. jula, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 35 saobraćajnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško, a 12 je lakše povređeno.

Foto: V. Danilov

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodile su se 23 saobraćajne nesreće, u kojima su tri osobe teško , a šest je lakše povređeno.

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 879 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 199 vozača i 23 vozila, a zadržana su ukupno 44 vozača.

Od 27 vozača, zadržanih zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dvojica se terete za prekršaj nasilničke vožnje, jer su u Novom Sadu i Baču vozili automobile, sa više od dva promila alkohola u organizmu.

Trinaest vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a četiri vozača su zadržana zbog sumnje da će nastaviti sa vršenjem prekršaja. Svi zadržani vozači će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Pogledajte više