ZNALI SMO DA SE DOGODILO NEŠTO STRAŠNO: Još uvek traje potraga za Veliborom koji je nestao u Zapadnoj Moravi u Trsteniku

S.B.

30. 06. 2021. u 14:18

SAMO sam čula izuzetno jak sirene, presekla sam, jer sam znala da nešto nije u redu - svedoči za "Novosti" Trsteničanka Mirjana Jakovljević.

Foto: S. Babović

- Nisam pomislila da se desio ovaj nesrećni slučaj, nego da je neko od hroničnih bolesnika u teškoj situaciji. Posle 19 sati sve je utihnulo. Zabrinuta sam za našu decu, mladi su češće na Moravi nego na bazenu, koji je bukvalno do obale.

Jela Trošić se našla u blizini mesta gde je u Zapadnoj Moravi nedaleko od Gradske plaže poslednji put viđen Velibor K.(29)

- Oduvek je bilo ovde utopljenja, ima virova, vuku u dubinu i stradaju i neiskusni i iskusni plivači - kaže Jela Trošić.

Par stotina metara od plaže u svojoj bašti bio je i Zoran Stevanović.

- Dešavaju se nesreće, pre jedno četiri - pet godina utopio se naš sugrađanin koji je od aprila do septembra bio na Moravi - navodi za "Novosti" Zoran Stevanović.

U Društvu sportova na vodi navode da na Gradskoj plaži nema mnogo kupača, da se stariji, iskusniji kupači uglavnom rashlađuju na plaži, sa desne obale, dok mlađi idu gde je dublje, sa leve obale i po pravilo, skaču sa pontona u vodu.

- Tu je sigurno preko dva metra dubine u pojedinim delovima možda i više, obično stradaju ljudi koji dolaze sa strane, ne poznaju našu reku - kaže za "Novosti" Milan Milić. 

Kako su "Novosti" ranije objavile, spasioci - vatrogasci iz Kraljeva pretražuju u čamcu priobalje reke od ranih jutarnjih sati.

Pogledajte više