DVE OSOBE TEŠKO, A 17 LAKŠE POVREĐENO: U Južnobačkom okrugu minulog vikenda dogodile se 34 saobraćajne nesreće

Lj.P.

14. 06. 2021. u 15:20

NA području Južnobačkog okruga minulog vikenda, odnosno od 11 do 13. juna, dogodile su se 34 saobraćajne nesreće, u kojima su dve osobe teško, a 17 je lakše povređeno.

Foto: Printskrin

U istom periodu na području Grada Novog Sada, dogodile su se 23 saobraćajne nesreće, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a četiri lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 668 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 65 vozača i 18 vozila, a zadržano je 20 vozača, od kojih devetnaest zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a jedan zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja.

Od ukupnog broja zadržanih zbog vožnje pod dejstvom alkohola, četvorica se terete za prekršaj nasilničke vožnje, jer su dvojica Novosađana vozila automobile, a meštani Vrbasa i Bačke Palanke bicikle sa više od dva promila alkohola u organizmu. Svi zadržani vozači će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Pogledajte više