ISPOVEST SNEŽANE DIVAC: Sanjala sam Luku - u snu mi je rekao ove reči

Novosti online 10. 06. 2021. u 19:06

USKORO će biti sedam godina kako je letnje noći 25. jula Marko Milićev pregazio mladića, i nakon toga pobegao sa mesta nesreće. Tim povodom, objavljujemo ispovest Snežane Divac, koju je 2015. godine za dala "Večernjim novostima".

Foto: N. Paraušić/Printscreen

- Sve teže izdržavam ovaj pritisak i optužbe da sam učinila nešto što nisam. Ovo je direktan udar na porodicu i mene. Umorna sam više da objašnjavam i da se pravdam da nemam veze sa Lukinom smrću. Čekam još samo da mi ćerka završi školu i svi se selimo kod Vlade u Ameriku - rekla je tada Snežana Divac za "Novosti".

Ona je tako govorila prvi put posle tragedije na Brankovom mostu, koja se desila u julu 2014. godine.

Kako je rekla tada, pakao u njenom životu je počeo onog trenutka kada je jedan tabloid objavio da je ona vozila “kantrimen”. Posle toga je, kaže, neki čovek dolazio u porodicu nesrećnog Luke Jovanovića i tvrdio da ima dokaze da je ona vozila taj automobil, kojim je usmrćen njihov sin.

- Bila sam kod kuće kada je objavljena vest o tragediji na Brankovom mostu - pričala je Snežana. - To me jako uznemirilo. Moj najstariji sin se zove Luka i istih je godina kao mladić koji je poginuo. Pratila sam taj slučaj, kao i svaki građanin ove zemlje, i tugovala zbog te izgubljene mladosti. Onda me je kao grom iz vedra neba udarila vest, objavljena u jednom tabloidu, da sam ja usmrtila Luku Jovanovića i da mi je Ivica Dačić pomogao da prikrijem tragove.

Zbog svega što joj se dešavalo i pretrpljenog stresa počela je da sanja nastradalog Luku. Te snove prepričala je prijateljici, koja je poznavala Jovanoviće.

- Ona im je, valjda, prenela da sam ga sanjala - ispričala nam je tada Snežana. - Rekla mi je i da bi im bilo drago da se vidimo, da će im značiti. Otišla sam u salon, koji drži Sanja, supruga njegovog oca. Umesto cveća, ponela sam knjigu “Putovanje duše”, kako bi bar na trenutak Bojan, Lukin otac, mogao da nađe mir. Opisala sam svoje snove i to kako mi se poslednji put čak i obratio. Tiho mi je rekao: “Ja sam bio spreman za gore, ali se brinem za svog oca. Poruči mu da za života napravi igru, koju smo zajedno igrali u mom detinjstvu”. Morala sam tu poruku da prenesem Bojanu.

Snežana Divac i Sanja Jovanović videle su se samo jednom. Bojana nikada nije srela.

Milićev je uhapšen 29. avgusta 2014. godine u Kini, a nakon deportacije u Srbiji je osuđen na četiri i po godine zatvora. Sud je utvrdio da je on 25. jula 2014. godine, vozilom „kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića na beogradskom Brankovom mostu, a zatim pobegao sa mesta nesreće.

Više od godinu dana proveo je u pritvoru pre nego što je 28. oktobra 2015 osuđen, da bi nakon odsluženja pune kazne, izašao na slobodu 2019. godine.

Osim Milićeva, u postupku je osuđen i njegov kum Bratislav Vesović, i to na godinu dana zatvora, jer ga je krio i pomogao mu da sakrije vozilo. Devojke i mladić koji su te večeri bili sa Milićevim u kolima, posle nagodbe sa tužilaštvom osuđeni su na kazne kućnog zatvora od četiri do deset meseci.

(Z. Uskoković)

Pogledajte više