SLOBODAN IZBODEN ZBOG BANDERE: Posle žučne rasprave, starac izvadio nož iz automobila i usmrtio žrtvu sa dva udarca u stomak

V.Mitrić

10. 05. 2021. u 11:11

U SUVOM SELU, kod Vladimiraca, sinoć oko 20,30 časova, meštanin Slobodan Novaković (56) dobio je dva uboda nožem u stomak.

Foto: D. N.

Ubrzo je prevačen u Opštu bolnicu u Šapcu, gde je,od posledica povrede, izdahnuo,potvrdio nam je Zoran Obradović, viši javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

Za atak na Novakovića,koji je,vrlo brzo se ispostavilo,bio smrtonosan, osumnjičen je K.Z.(77) iz tog sela,koje je kraj puta Debrc -Ub.

Osimnjičeni je brzo uhapšen,određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 časova.

Sledi mu privođenje kod tužioca i saslušanje, posle čega će tužilac da odluči da li će, za njega,od Višeg suda u Šapcu da zatraži odeđivanje pritvora.Nesumnjivo je da istraga već sada ima valjane dokaze za raspetljavanje ovog krvavog pira.

Motiv ubistva i drugi detalji su teme kojima će se baviti istraga.U selu,kako smo obavešteni,ljudi su zatečeni, iznenađeni i tužni zbog tragedije. Malo ko se usuđuje da govori o uzroku tragedije.

- Imali smo sastanak kod Mesne zajednice, gde je bila žučna raprava infrastrukturi u selu, gde će šta da se radi, kako da se radi, kuda da idu određeni vodovi - priča nam očevidac iz Suvog Sela, moleći da bude anoninam.

U jednom trenutku povela se priča kuda neki od vodova treba da idu. Sada već pokojnik i osumnjičeni za njegovu smrt počeli su da se žučno rapravljaju,koliko sam shvatio o tome kroz čije imanje treba da „prođu“ vodovi i stubovi.

Pale su i teške reči. Situacija je bila prilično konfuzna,jer su i drugi, na svoje teme, bučno govorili.

Posle rasprave i nagoveštaja tuče, osumnjičeni je,kako saznajemo, otišao do automobila, parkiranog u blizini, uzeo nož, munjevito prišao žrtvi i zadao mu dva udarca u stomak. Svi su bili zatečeni.

- Novaković je pao kao pokošen, odmah smo reagovali, stavili ga u kola i odvezli u Šabac, u bolnicu, ali pomoći nije bilo - kaže naš sagovornik.

U saopštenju koje je izdala Policijska uprava u Šapcu navodi se da je Novaković ubodem kuhinjskim nožem.

Iz policije navode i da je do nemilog događaja došlo, posle verbalne svađe. Očigledno osumnjičeni je dočepao ono što mu je bilo najbliže i mučki zadao udarce komšiji.

Pogledajte više