PREDSEDNIK UST STEFANOVIĆ: Nema tajnih prostorija za istražne organe

Tanjug

24. 04. 2021. u 17:20

OTKRIVANjEM tajne prostorije u objektu kriminalne grupe Veljka Belivuka u Ritopeku, Tužilaštvo za organizovani kriminal, MUP i BIA poslali su jasnu poruku da će svi koji vrše krivična dela i poseduju nedozvoljene predmete (oružje, opojne droge) biti otkriveni i procesuirani, a nedozvoljeni predmeti oduzeti i uništeni, izjavio je predsednik Udruženja sudija i tužilaca (UST) Srbije Nenad Stefanović.

Foto: I. Marinković

-Otkrivanje ovakvih tajnih prostorija pokazuje upornost i posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da otkrije i procesuira one koji vrše krivicna dela kako bi zaštitili svoje građane- istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Naglasio je da o tome svedoči i niz nedavno rasvetljenih teških krivičnih dela ubistava, razbijanje organizovanih kriminalnih grupa, kao i broj otkrivenih i procesuiranih učinilaca krivičnih dela.

Foto: Printskrin

Tužilac Nenad Stefanović

Tajna prostorija objekta u Ritopeku koji je koristila organizovana kriminalna grupa Belivuka i Marka Miljkovića otkrivena je u okviru dodatnih pretraga, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv ove grupe.

Druge detalje u vezi sa ovim slučajem tužilaštvo nije iznosilo jer je istraga tajna.

Pripadnici ove grupe sumnjiče se za niz brutalnih likvidacija, preprodaju droge i druga krivična dela.

Pogledajte više