NEK KAŽU KO NAS JE TIPOVAO LOPOVIMA: Obradovići iz Mozgova kod Aleksinca još nose traume od pljačke i mučenja peglom

J. ĆOSIN

13. 04. 2021. u 21:01

VEST da je policija uhapsila i identifikovala Lozničanina Dragana I. (20) kao jednog od četvorice osumnjičenih koji su 8. septembra 2018. upali tokom noći u kuću Obradovića u selu Mozgovo kraj Aleksinca i brutalno pretukli domaćine, njihovog sina i unuka, ova porodica dočekala je tek sa malim olakšanjem.

Miroslav i Julijana Obradović

Kažu da ih niko iz policije nije obavestio da je jedan od razbojnika uhapšten, već da su o svemu saznali iz medija.

- Dobro je da je barem jedan od njih iza rešetaka. To znači da će se klupko, možda, odmotati posle toliko vremena, ali nas najviše zanima da saznamo ko nas je tipovao. Taj Lozničanin sigurno ne zna ovaj teren. Imali su sigurno saučesnika, koji je sve naredio i ko će šta da radi. Kada su nam te noći upali u kuću, tačno su znali šta traže. Vikali su: "Gde je zlato", sve su prevrnuli da ga nađu. Mučili su nas do pred zoru, najsurovije moguće. Sinu su polomili vilicu, ženu i mene su pekli vrelom peglom. Ona ima ožiljke od kolena do ramena, to nikada neće zarasti, baš kao ni naši strahovi - priseća se Miroslav Obradović (71), koji je napadnut u svom krevetu u kojem je bio sa suprugom Julijanom (71), dok su njegov sin Zoran (52) i unuk Aca (21) bili na spratu, gde su ih napala druga dvojica.

Miroslav kaže da su razbojnici bili uporni u traženju novca:

- Mi smo trpeli batine govoreći da nemamo. A onda su rekli: "E, pošto nemate, sada ćemo vašem unuku da gorimo lice". Tada sam rekao ženi da im da zlato. Kada im je dala, onda su nas sve vezali u jednoj sobi i otišli.

- Unuk uopšte ne sme da boravi ovde. Studira u Nišu, ovde dođe da nas vidi i čim padne mrak ide nazad - priča nam Julijana, koju od nanetih rana, ipak, više boli sećanje na krvavog i pretučenog sina i vezanog unuka. - Kao da im je bilo malo što su nas tukli, mučili, sve odneli, nego su me terali da gledam sina krvavog. Zube sam mu skupljala po krevetu i sutradan. Unuk i on na patosu, meni noge vezane, deda ne može da se pomeri. Ne dao bog dragi nikome. Izdržala sam vrelu peglu, ali kada su rekli da će da nam siluju unuku koja je bila u Nišu i da su pored nje trenutno dvojica muškaraca i da će povrediti unuka, deda je rekao da im dam zlato.

ODNELI ZLATO I NOVAC

RAZBOJNICI su iz doma porodice Obradović izneli 30 zlatnika, zlatno prstenje, lančiće, narukvice, priveske, dukate, dva sata i manju sumu novca i pobegli. Jedan od njih pronađen je na osnovu DNK kada je uhapšen i priveden zbog drugog krivičnog dela za koje mu već preti kazna od četiri godine zatvora, ali ništa od plena još nije pronađeno.

Pogledajte više