"NIŠKI SPAJDERMEN” IZA REŠETAKA: Ulazio preko oluka u stanove i pljačkao - plen od 24 obijanja je 2,8 miliona

J.Ćosin

09. 04. 2021. u 14:27

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 19 teških krađa i pet teških krađa u pokušaju i uhapsili N. R. (35) iz Niške Banje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ova krivična dela.

Foto: N. Kočović

Sumnja se da se on, od početka februara do 6. aprila ove godine u Nišu, penjao uz oluke i gromobrane na terase, podesnim alatom obijao balkonska vrata i, nakon premetačine, krao zlatni nakit, satove i novac čime je vlasnicima stanova pričinio štetu koja se procenjuje na oko 2.800.000 dinara – kažu u policiji.

Takođe, N. R. se sumnjiči da je na isti način provalio u pet stanova iz kojih ništa nije uzeo.

Kako nezvanično saznajemo, policija ga je uhapsila neposredno nakon što je izvesnu količinu plena prodao u jednoj zalagonici, a kod njega je pronađena veća suma novca koji, kako se sumnja, potiče iz počinjenih teških krađa.

- Niški kriminalistički inspektori su temeljno radili na ovom slučaju jer su shvatili da se radi o opasnom kradljivcu koji se neće zaustaviti dok ne bude uhapšen. N. R. je lišen slobode kada se najmanje nadao, u centru grada, tokom šetnje sa svojom devojkom. Kod njegove cure pronađeno je 5.450 evra i 21.000 dinara za šta se sumnja da je stečeno prodajom ukradenih predmeta. Takođe, ona je na sebi imala ukradeni zlatni lančić i prsten, a u njenom stanu pronađena i jedna zlatna ogrlica, dva ručna sata  kao i rukavice i alat koji je kradljivac koristio prilikom svojih lopovskih pohoda. Kod osumnjičenog je takođe pronađen zlatan lančić i dva telefona. Takođe, policija je pronašla  i skuter koji je koristio za izvršenje krivičnih dela, štrafciger i rukavice, kao i kovani novac iz srednjeg veka koji je takođe ukraden - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Pogledajte više