NOSIO EKSPLOZIV PENTRIT: Pokrenuta istraga protiv Đ.M. iz Zemuna

Lj.P.

07. 04. 2021. u 15:43

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osumnjičenog Đ.M. (28) iz Zemuna, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člaana 348, stav 4 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Foto: N. Kočović

Naredbom o sprovođenju istrage, kako je danas saopštilo VJT, osumnjičenom se stavlja na teret da je između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabaljaju, drže i nose.

Osumnjičeni je saslušan pred javnim tužiocem, te mu je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor u trajanju do 30 dana, na osnovu čl.211 st.1 tač.3 i 4 ZKP, odnosno zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnog dela, odnosno na uznimerenje javnosti do koga je došlo a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a kako je tužilaštvo predložilo.

U nastavku istrage prikupšiće se svi dokazi i sprovesti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke.

Pogledajte više