HITNA MERA PREDSEDNIKU PREKRŠAJNOG SUDA U VALJEVU: Zabrana prilaska izrečena zbog opasnosti od nasilja u porodici

B. P.

06. 04. 2021. u 13:30

PREDSEDNIKU Prekršajnog suda u Valjevu Z. S., izrečene su hitne mere zabrane prilaska njegovoj bivšoj emotivnoj partnerki u trajanju od 48 časova, zbog psihičkog nasilja.

Foto: D. Krunić

Osnovni sud u Valjevu zabranu prilaska produžio je za još 30 dana.

Nezvanično, predsednik Prekršajnog suda je pod dejstvom alkohola lupao na vrata i pokušavao da uđe u stan bivše emotivne partnerke, koja je zbog toga pozvala policiju.

- Policijska uprava u Valjevu na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici dostavila je Osnovnom tužilaštvu izveštaj povodom prijave koju je 31. marta u ranim jutarnjim časovima podnela ženska osoba protiv predsednika Prekršajnog suda u Valjevu Z. S. zbog psihičkog nasilja. Policijski službenik je procenio da rizik od neposredne opasnosti od nasilja u porodici postoji, nakon čega su Z. S. izrečene hitne mere privremene zabrane da kontaktira i prilazi bivšoj emotivnoj partnerki u trajanju do 48 časova, dok je po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva Osnovni sud u Valjevu mere produžio na period od 30 dana” – objavile su internet-novine “kolubarske.rs” odgovor Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu dostavljenom na njihov zahtev.

Pogledajte više