POSLE PALJENJA AUTOMOBILA PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE VOJVODINE: Dvojici osumnjičenih za izazivanje opšte opasnosti određen pritvor

Lj.P.

15. 01. 2024. u 12:03

NOVOSAĐANIMA N. J. (31) i A. V. (29), osumnjičenima da su 4. januara zapalili automobil Vladimiru Beljanskom, predsedniku Advokatske komore Vojvodine, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je na predlog osnovnog javnog tužioca, kojem su prethodno bili privedeni, odredio pritvor do 30 dana. Obojica se sumnjiče za izazivanje opšte opasnosti.

FOTO:Lj.P.

Ova mera osumnjičenom N. J. kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu, određena je zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoka i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, dok je u odnosu na osumnjičenog A. V. (29) pritvor određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv.

- Pritvor osumnjičenima prema ovim rešenjima može trajati do 10. februara, a sud je svoje razloge za ovakve odluke detaljno obrazložio u rešenjima koja su uručena strankama u postupku – kazala je Radovanovićeva. - Protiv navedenih rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u zakonskom roku vanpretresnom veću Osnovnog suda u Novom Sadu.

Kako je tada Vladimir Beljanski izjavio za „Novosti“, oko pola četiri probudila ga je jaka eksplozija, a kada je izašao napolje, video je kola u plamenu. Još je rekao da je sreća što se vatra nije prenela na kuću i okolna stabla.

On je tada izrazio sumnju da su paljenje kola organizovali advokati koji su, kako je rekao, povezani sa kriminalom i protiv kojih je pokrenuo disciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.


 

Pogledajte više