TRI GODINE ZATVORA ZA NASILNIKA IZ SURČINA: Pretukao suprugu, na oca krenuo sekirom

J.D.Lj. 20. 10. 2023. u 11:23

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu sporazum o priznanju krivičnog dela koji je zaključen sa R. M. (40) zbog nasilja u porodici.

D.N.

On je u aprilu u Surčinu, primenom nasilja i pretnjom da će napasti na život, ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje članova svoje porodice.
To je činio na taj način što je, navode iz Tužilaštva, prišao svojoj supruzi kojoj je zadao više udaraca pesnicom u glavu.
Nesrećna žena je istrčala iz kuće i u pomoć pozvala oca okrivljenog, koji je pokušao da ga smiri. Ali okrivljeni je sve vreme oštećenu vređao i govorio da će je ubiti. Onda je ušao u raspravu i sa ocem, uzeo sekiru, uhvatio ga za vrat i kragnu i rekao mu da se ne meša u njihove odnose.
Tom prilikom supruga nasilnika zadobila je laku telesnu povredu u vidu nagnječenja u levom jagodičnom predelu i nagnječenja u levoj polovini čeonog predela.
Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom prethodno za izvršenje svakog krivičnog dela utvrdi kaznu zatvora u trajanju od po 1 godine i 7 meseci i da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i da mu izrekne mere bezbednosti obaveznog lečenja narkomana.

 
Pogledajte više