EVO KAKO JE VLADIMIR KECMANOVIĆ OBUČAVAO SINA DA PUCA: Istraga otkrila detalje

S. J. M. 10. 10. 2023. u 16:04

ISTRAGA zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" otkrila je detalje kako se Kosta K. obučavao da puca iz vatrenog oružja. Zbog toga je optužen njegov otac Vladimir.

Foto: N.Skenderija/Novosti

Kako se sumnja, Vladimir Kecmanović je svog sina najpre godinu dana pre 3. maja 2023. godine, u streljačkom klubu "Partizan praktikal šuting" obučavao da rukuje vazdušnim oružjem, da gađa mete u obliku koncentričnih krugova, kako da stoji i diše, nakon čega je odobrio obuku za gađanje iz vatrenog oružja – pištolja marke "glok", kojoj je prisustvovao.

Dalje se sumnja da je dva do tri meseca kasnije u istom streljačkom klubu Vladimir Kecmanović sina obučavao da rukuje, puni okvir i gađa u siluete ljudi iz pištolja marke "češka zbrojevka". 

Otac je sina 12. novembra 2022. godine odveo u etno-selo Gostoljublje, gde je dečak pucao iz vazdušnog pištolja u koncentrične krugove.

Potom je 11. aprila ove godine ponovo dete odveo u isti streljački klub u Beogradu, gde je pucalo u mete iz vatrenog oružja i to pištolja marki "češka zbrojevka" i "ruger", za koje on poseduje odobrenje nadležnog organa za nabavljanje i držanje.

Advokati Kecmanovića traže suđenje otvoreno za javnost

IRINA Borović, branilac Miljane i Vladimira Kecmanovića, kaže za "Novosti" nezadovoljna optužnicom kaže:

- Ako su već optužili te ljude iz streljane, onda su morali da ih optuže za isto delo kao i Vladimira Kecmanovića, a ne za davanje lažnog iskaza. Oni su ga obučavali i učili da puca - kaže ova advokatica.

Irina Borović usprotivila se takođe tome da suđenje bude zatvoreno za javnost.

Pogledajte više