TRI BRATA UHAPŠENA SU ZBOG SUMNJE DA SU UBILI JEDNU ŽENU: Optužnica podignuta protiv najstarijeg (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

04. 10. 2023. u 12:42

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv D. Đ. (66) iz Ćićevca zbog opravdane sumnje da je ubio Radmilu J. (51) iz Jagodine, saznaju „Novosti“.

Foto:S.Babović

Optužnica se odnosi na krivično delo teško ubistvo u Ćićevcu, koje se dogodilo 9. maja ove godine. Okrivljeni je u pritvoru, ali iza rešetaka više nisu njegova dva rođena brata.

M. Đ. (63) i D. Đ. (45), mlađa braća okrivljenog, prvobitno su zajedno sa sada optuženim bili uhapšeni.

- U odnosu na osumnjičene zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 u vezi sa članom 33 KZ doneta je naredba o obustavi istrage, jer nije bilo dovoljno dokaza za optuženje - predočava za „Novosti“ glavni javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Žrtva je, prema ranijim saznanjima „Novosti“, bila u kraćoj vezi sa M. Đ. Teško povređena nađena je u kući svog partnera, ali su, osim njega, za stravičan zločin osumnjičena i braća, koji žive u istom dvorištu. R. J. je preminula u Opštoj bolnici Kruševac, gde je primljena sa teškim povredama. Rezultati obdukcije ukazali su da je podlegla višestrukim udarcima po glavi i po telu.

Istražitelji su pronašli krvavu odeću sakrivenu u senu, a potom i više drvenih predmeta za koje se sumnjalo da su mogli biti sredstvo kojim je izvršeno ubistvo.

Pogledajte više