KONTROLA SAOBRAĆAJA U ZAJEČARU: Za sedam dana saobraćajci otkrili 991 prekršaj

S. M. J. 23. 09. 2023. u 12:15

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je realizovana tokom ove sedmice kontrolisali su 1.606 vozača i otkrili 991 prekršaj.

Foto: Radio Magnum

U akciji koja je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najčešće ugrožava bezbednost saobraćaja na putevima u Zaječarskom okrugu otkriveno je 780 prekršaja nedozvoljene brzine kretanja vozila, 56 nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 155 ostalih prekršaja.

Iz saobraćaja su, saznajemo u Policijskoj upravi u Zaječaru, isključena četiri vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola.

Pripadnici saobraćajne policije, u okviru ove akcije, minule srede realizovali i „Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“ kada su neprekidno 24 časa, uz angažovanje svih raspoloživih policijskih službenika i uređaja za kontrolu učesnika u saobraćaju sprovodili mere pojačane kontrole.

Tom prilikom otkriveno je 156 prekršaja nedozvoljene brzine kretanja i 18 ostalih prekršaja.

Ova međunarodna akcija istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije mreža saobraćajnih policija Evrope, ROADPOL.

Pogledajte više