UHAPŠEN VLASNIK TURISTIČKE AGENCIJE IZ NOVOG SADA: Uzimao novac za putovanja, keš zadržavao za sebe - cifra milionska

Lj.P.

10. 08. 2023. u 12:56

PO nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, danas je uhapšen vlasnik turističke agencije „Siti travel“, i njemu je, kako je „Novostima“ rečeno u ovom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 48 sati.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Po prijemu više podnesaka i krivičnih prijava podnetih od strane više građana u kojima se ukazivalo da su oštećeni od strane turističke agencije „City travel“, ovo tužilaštvo je, kako navode, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu do sad utvrđenih činjenica i okolnosti, te prikupljenih dokaza, naložilo da se osumnjičeni G. P. liši slobode i zadrži u trajanju od 48 časova radi saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo prevare iz člana 208 stav 4 u vezi sa stavom 1 i članom 61 Krivičnog zakonika. Imenovani je lišen slobode dana 10. 8. 2023. godine, sve dalje radnje će se preduzimati u najkraćem roku i u skladu sa zakonom.

- Sve dalje radnje će se preduzimati u najkraćem roku u skladu sa zakonom – naveli su za naš list u Osnovnom javnom tužilaštvu. - S obzirom na to da se građani još uvek obraćaju Policijskoj upravi u Novom Sadu i ovom tužilaštvu povodom navedenih događaja, tačan broj oštećenih još uvek nije utvrđen.

Kako smo ranije pisali, turisti koji su sa ovom turističkom agencijom trebali da ovih dana otputuju na letovanje u Španiju, Grčku i Tursku, prošle subote, odnosno 5. avgusta u prepodnevnim satima su preko SMS poruke obavešteni da je agencija zatvorena zbog finansijskih problema i da prestaje sa radom, i zbog toga je više građana ostalo bez novca i letovanja.

Revoltirani novonastalom situacijom, mnogi su odmah odlučili da slučaj prijave policiji, a koliki je tačan broj prevarenih za sada nije poznato. Prema nekim nezvaničnim informacijama, pominje se cifra od oko 50 ojađenih turista koji neće otputovati na plaćeno letovanje.

BONUS VIDEO: Objavljen snimak hapšenja ubice iz Zemuna i njegovih saučesnika

Pogledajte više