POSLE PRODAJE, DEVOJČICA (13) POBEGLA KOD STRICA: Viši sud u Kruševcu potvrdio optužnicu ocu i "svekru" maloletnice

S.BABOVIĆ

09. 07. 2023. u 18:20

VIŠI sud u Kruševcu potvrdio je optužnicu podignutu protiv dve osobe zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo trgovina ljudima, saznaju „Novosti“.

S.Babović

Po optužnici koja je podneta ranije, okrivljeni u ovom slučaju su D.J.(44) iz Brusa, otac tinejdžerke za koju se sumnja da je bila predmet „trgovine“ i njen nesuđeni „svekar“ iz Bojnika, B.S.(48), koji se tereti da je devojčicu hteo da kupi za svog sina(14).

Devojčica je pronađena u kući B. S. na jugu Srbije, posle čega je brigu o njoj preuzeo Centar za socijalni rad u Brusu. Uspela je da pobegne kod strica, ali je policija našla i bila je spremna da sarađuje u istrazi.

- Devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja,pa je kada su je kasnije našli u naselju u kom je živela u Brusu, prosto nije bila svesna cele situacije – iznosi izvor „Novosti“.

Porodičnim zakonom propisano je da brak ne može sklopiti lice, koje nije napunilo 18 godina, odnosno maloletnici sa najmanje 16, a za koju nadležne instamnce procene da su dostigli „duševnu i telesnu zrelost za stupanju u brak“. Problem nastaje što ulazak u bračnu zajednicu u slučajevima gde su mlade-tinejdžerke, nije i formalan, pred matičarem, već se „brakovi“ sklapaju praktično veseljem i početkom zajedničkog života.

Pogledajte više