OGLASILO SE TUŽILAŠTVO NAKON BRUTALNOG NASILJA: Muškarcu koji je pretukao prijateljicu izrečene bezbednosne mere

J.D.Lj. 18. 05. 2023. u 15:03

POVODOM prijavljenog događaja od 12. maja, kada ju je R. V. (33), po tvrdnji oštećene M. B. (38), brutalno pretukao na autobuskoj stanici u Umki i naneo joj teške telesne povrede, oglasilo se Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu o ovom slučaju.

Lj.P.

Iz Tužilaštva, za "Novosti", navode:

- Osumnjičenom R. V. izrečene su hitne mere zabrane prilaska i komunikacije prema žrtvi B. M. - kažu nadležni.

- Istovremeno, žrtva je upućena na podnošenje krivične prijave, za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, s obzirom na to da se shodno Krivičnom zakoniku radi o delu za koje se ne goni po službenoj dužnosti od strane tužilaštva. 

Ovaj događaj, kako dalje navode iz Tužilaštva, razmatran je na sastanku Grupe za koordinaciju i saradnju, Podgrupe za opštinu Čukarica, kao što je razmatran i prethodno prijavljeni događaj, te je između ostalog od strane čukaričkog CSR pozivana M. B. koja je u više navrata odbila kontakt sa Centrom. 

- Ipak, konačno je kontakt uspostavljen 16. maja kada nije ni spomenula događaj od 12. maja. Hitne mere su na snazi, a nadležni CSR dostaviće svoj izveštaj sa procenom rizika - navode iz Tužilaštva.

Podsetimo, M. B. kaže da ju je prijatelj V. R. prošle nedelje sačekao na autobuskoj stanici u Umki i naneo joj teške povrede. Ona tvrdi i da to nije prvi put da je nasilan prema njoj.

Ona se, navodno, u početku plašila da ga prijavi policiji, i nije želela da ga krivično goni. Ali od kada se nemili događaj ponovio, kako žrtva tvrdi, M. B. živi u strahu i dok ide ulicom, stalno se okreće za sobom.

Pogledajte više