"NOVOSTI" SAZNAJU: Ocu ubice iz Mladenovca određen pritvor

Novosti online 11. 05. 2023. u 16:27

OCU Uroša Blažića, Radiši Blažiću, određen je pritvor do 30 dana na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto: Printskrin/MUP

Na saslušanju je negirao izvršenje krivičnog dela.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, R.B. se tereti da je u svojim objektima držao veću količinu vatremog oružja, mucije, eksplozivnih materija. Takođe,  nađen je pištolj, revolver, poluatumatkso oružje, nekoliko stotina metaka, optički nišani i delovi za oružje. Takođe, njegova su i vozila koje je kortsio njegov sin prilikom ubistava kobne noću u selima Malo Orašje i Dubona.

Njemu se na teret stavlja neovlašćeno držanje,  nošenje i stavljanje u rpomet eksplozivnih materija. RB je na saslušanju, u odbrani koju je izneo, negorao izvršenje kriivčnog dela.

Na predlog tužilaštva određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Tužilaštvo ne izlazi sa detaljima istrage. Nema informacija d aje pornađeno oružje kojim je Uroš B. počinio masakr.

U nastavku istrage protiv osmostrukog ubice, kako saznajemo, očekuju se brojna veštačenja, među kojima je i psihijatrijski pregled kako bi se utvrdilo da li je Blažić u vreme izvršenja krivičnih dela bio uračunljiv. Još se čekaju i toksikološke analize. Uslediće i saslušašnje svedoka čije zdarvstveno stanje dozvoljava, kao i ostalih koji su svedočili ovom jezivom zločinu.

Uroš B. osumnjičen je da je ubio osam i pokušao da ubije dvanaest osoba jer je, po sopstvenom priznanju, hteo da zaplaši ljude.

Pogledajte više