„RENO“ NESTAO U VATRENOJ STIHIJI: Utvrđuju se uzroci požara u kojem je izgoreo automobil

Igor Mitić 27. 03. 2023. u 13:26

Nadležni organi još uvek utvrđuju uzroke požara u kojem je u Leskovcu izgoreo automobil. Osnovno tužilaštvo u ovom gradu naložilo je prikupljanje neophodnih informacija povodom tog događaja. U policiji su nam rekli da je intenzivna istraga u toku.

foto: I.Mitić

Automobil „reno“, leskovačkih registracija, u potpunosti je izgoreo u požaru koji je dogodio u subotu, oko 21 čas, u Moravskoj ulici u ovom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, do požara je došlo u vozilu koje se kretalo saobraćajnicom, a uzrok bi trebalo da bude utvrđen nakon što budu okončane sve istražne radnje koje uključuju i veštačenje izgorelog vozila.

Pretpostavlja se da do požara nije došlo samozapaljivanjem, jer je ovim povodom, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, već saslušano više osoba. Mladići koji su bili u vozilu srećom su prošli bez povreda.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu nam je rečeno da je dežurnog zamenika ovog tužilaštva Policijska uprava usmeno obavestila o događaju i da je izdat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja kako bi se utvrdile činjenice koje su vezane za požar na putničkom vozilu.

- Nakon ocene prikupljenih obaveštenja tužilaštvo će obavestiti javnost o podacima do kojih je došlo – navode u tužilaštvu.

foto: I.Mitić

Požar na automobilu dogodio se posle utakmice rukometnih klubova „Dubočica“ i „Crvena zvezda“, pa se spekuliše da ga je izazvala baklja koja je bačena na vozilo.

To niko od zvaničnika nije mogao da potvrdi iako je u vozilu navodno pronađen neki prilično oštećen predmet, nalik baklji, koji će, kao i automobil, biti veštačen.

Pogledajte više