KLEŠTIMA ZA METAL SEKLI KATANCE, PA KRALI ROBU: Uhapšena trojica zbog serije krađa u Beloj Crkvi

10. 03. 2023. u 09:21

TROJICA muškaraca iz Bele Crkve B. J., G. S. i N. M. uhapšena su zbog sumnje da su u toku dve noći obili i opljačkali tri objekta u toj južnobanatskoj varošici.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je protiv njih pokrenulo predistražni postupak, zbog sumnje da su najpre u noći između 4. i 5. marta obili pomoćna drvena vrata jednog ugostiteljskog objekta i iz njega otuđili manju količinu alkoholnog i bezalkoholnog pića, kao i laptop.

Sledeće noći su, kako se sumnja, oštetili još dva objekta i to na identičan način – sečenjem zaštitnih katanaca klištima za metal.

Najpre su obili kiosk i iz njega odneli veću količinu slatkiša, cigareta i novca, a potom su isekli i zaštitne lance na frižiderima jedne prodavnice, koji se nalaze na ulici, i ukrali veću količinu sokova, piva, sladoleda i zamrznutog povrća.

Objekte je obijao B. J., dok su mu druga dvojica čuvala stražu. Svu ukradenu robu lagerovali su u kući N. M.

Njima dvojici je određen pritvor kako ne bi uticali na oštećene ili uništili dokaze, kao i zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo teška krađa.

Pogledajte više