POGLEDAJTE SNIMAK PLJAČKE U KRUŠEVCU: Stanovnici ovog dela grada su u strahu (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

28. 02. 2023. u 08:43

VIŠE od 100.000 dinara ukradeno je u dve pljačke iste prodavnice u naselju Rasadnik u Kruševcu, a „Novosti“ donose snimak sa sigurnosne kamere sa susednog objekta, na kome se vidi maskiranje osumnjičenih i njihova priprema za razbojništvo.

Foto:S.Babović,printscreen

Policija je juče saopštila da je rasvetlila tri krivična dela. Treća prodavnica iz koje je ukradeno 87.000 dinara je prema saznanjima „Novosti“ u Gornjem Stepošu kod Kruševca.

Kruševljanka Ana Duraković-Pavlović je vlasnica radnje u Rasadniku, koja je dva puta pljačkana: 24. i 26.februara. Prošle nedelje se lično suočila sa maskiranim razbojnikom, koji je uz pretnju pištoljem ukrao 51.000 dinara.Kaže da je policija nesumnjivo radila na tome da brzo reši slučaj, ali da u ovom delu grada postoji problem.

-Nije to samo moja radnja, svakodnevno imamo sitne krađe, pretnje, napade - svedoči za „Novosti“ Ana Duraković-Pavlović, koja drži radnju već 19 godina.- Mimo ove dve oružane pljačke, dešava se da uđu, uzimaju sve što im dođe pod ruku,s vrata. Pokupe voće, dve-tri flaše piva, mi zaista ne možemo da se jurimo s njima.

Tog 24.februara, međutim, bilo je mnogo opasnije. Ana je bila u radnji sa radnicom, brojala je pazar.

- Jedan je ostao napolje da čuva stražu,a drugi je ušao, preko glave je stavio nešto,imao je neku motku i pištolj-kaže Ana.-Tražio je novac, rekla sam da nema,da ide, da je aktiviran alarm. Međutim, tražio je i dalje i preko vitrine je dohvatio novac iz pazara. Iznerviran, valjda što mu je bilo malo, motkom je polomio vitrinu. Onda mu je saučesnik rekao „beži murija“ i pobegli su.

Pre dve večeri je radnica bila sama kada je ušetao razbojnik sa hirurškom maskom i rukavicama. Navodno, da kupi cigarete. Imao je kod sebe dva noža spojena na produženoj dršci. Uspeo je da uzme 54.000 dinara. 

Nedaleko od prodavnice, na parkingu, prošle godine su se dogodila tri udesa. Sagovornici „Novosti“ navode da je to bilo uletanje kolima pod dejstvom alkohola,droge. „Novosti“ su pregledale i snimak nastao mobilnim telefonom, gde se vide tri mladića kako praćkama gađaju prozore obližnjih višespratnica. I nisu se smirili dok nisu polomili jedan prozor.

Postavljanje nekog gradskog video nadzora ili duže zadržavanje patrola policije stanovnici ovog dela Kruševca vide kao moguće rešenje.Važno im je,kažu,da osete veće prisustvo policije na ulicama. Obradovalo bi ih i da viđaju komunalnu policiju.

U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu procesuira M.V.(29),koji se sumnjiči za tri razbojništva. Krivična prijava podnosi se i protiv 19.godišnjaka, koji je čuvao stražu uhapšenom M.V.

Pogledajte više