SASLUŠAN OSUMNJIČENI ZA NASILJE U PORODICI: Ćerku i zeta izujedao u samoodbrani

N.B. 23. 11. 2022. u 14:35

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan D. A. (65), osumnjičen da je 20. novembra napao svoju ćerku, zeta i unuku.

Foto N. Fifić

Na teret mu se stavlja nasilje u porodici.

Prema krivičnoj prijavi, sumnja se da je D. A. u večernjim časovima, nakon verbalne rasprave, fizički napao članove svoje porodice, navodno je ćerku udario i ujeo, pa zatim ujeo i zeta, a unuku udario po glavi i stomaku. Tom prilikom oštećeni su zadobili telesne povrede, a postoji sumnja da je navedeno krivično delo u prethodnom periodu izvršio i u odnosu na svoju suprugu.

- Osumnjičeni je danas izneo svoju odbranu i negirao je izvršenje krivičnog dela. Izjavio je da je sve uradio u samoodbrani - navodi se u saopštenju Tužilaštva. 

Tužilaštvo je nakon saslušanja stavilo predlog Prvom osnovnom sudu da se prema D. A. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U toku istrage tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, narediti medicinsko veštače telesnih povreda koje su zadobili oštećeni, kako bi se utvrdio tačan stepen povreda i mehanizma njihovog nastanka, zatim psihijatrijsko veštačenje na okolnosti uračunljivosti osumnjičenog u vreme izvršenja krivičnog dela, te će pribaviti sva potrebna obaveštenja i druge dokaze radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će odlučiti da li se i koliko krivičnih dela stiče u radnjama osumnjičenog.

Pogledajte više