POTRAGA ZA BAKOM ŽRTVE: Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu traži produženje pritvora Slavici Đilas (27)

J. D. Lj.

23. 11. 2022. u 11:55

DRUGO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od sudije za prethodni postupak da produži pritvor Slavici Đilas (27), majci osumnjičenoj da je krajem prošlog meseca u Grockoj besomučno tukla svoju trogodišnju ćerku.

Foto: Društvene mreže

Snimak stravičnog porodičnog nasilja, koje je po sopstvenom priznanju zabeležila Slavičimn majka Lidija, pojavio se na društvenim mrežema, a osumnjičena na saslušanju nije želela da iznosi detalje, osim što je rekla da joj je "majka sve namestila iz osvete".

Imajući u vidu da svedok Lidija Đilas nije dostupna državnim organima i da je poslednji put viđena prilikom učešća uživo u jednoj televizijskoj emisiji 29. oktobra, za njom je Tužilaštvo raspisalo potragu. Inače, kako nezvanično saznajemo, Lidija je posle gostovanja na TV, izjavila da želi da uđe u rijaliti i još jednom ispriča šta se stvarno dogodilo.

Inače, do sada je ispitan i jedan svedok, a obavljeno je i psihijatrijsko veštačenje Slavice Đilas i doneta naredba da se urade i druga neophodna veštačenja radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je dete zlostavljano, što je izazvalo veliko uznemiranje javnosti. Na snimku se vidi kako osumnjičena udara svoju trogodišnju ćerku, dok ona vrišti i plače, baca je na pod i nastavlja torturu.

- Ovo ti je za Zorana. Zbog tebe je naš Zoran u zatvoru. Milice, zašto diraš Zorana? Dođi ovamo, još nisam završila sa tobom. Nemoj da te jurim - govori žena sa snimka dok udara dete po glavi.

Za Slavičinu majku Lidiju, "autora" snimka, njen zet Prvoslav Pajić (68) tvrdi da je i ranije pravila razdor u porodici i da je ovo uradila iz osvete dok je on bio odsutan. Po njemu, Lidija je bila besna jer je Slavica, za koju kaže da je "divna majka", svojevremeno nadležnima prijavila nasilje u porodici, odnosno da pomenuti Zoran maltretira Lidiju, zbog čega je uhapšen i nalazi se u zatvoru u Somboru.

DECA ZBRINUTA

DVOJE maloletne Pajićeve i Slavičine dece, ćerkica i sin, oduzeti su ocu i zbrinuti od strane Centra za socijalni rad u nadležnu ustanovu. Prvoslav je rekao novinarima da su deca malo razmažena, da su ih možda nekad lupili po dupetu, ali da ih nikada nisu tukli.

Pogledajte više