OPTUŽNI PREDLOG PROTIV DADILJE IZ KRUŠEVCA: Odvela bebu u prvu šetnju i nije htela da je vrati

S.Babović

09. 11. 2022. u 14:26

OSNOVNO javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je optužni predlog protiv J. J. (35) iz ovog grada zbog krivičnog dela oduzimanje maloletnog lica, saznaju „Novosti”.

Foto:FB,S.Babovic

Optužena je ovog avgusta bila angažovana da čuva bebu staru 40 dana. Umesto da je vrati iz parka, gde je novorođenče u dogovoru sa majkom K. B. (38) odvela u prvu šetnju, bebicu je odnela kod bivšeg partnera u naselju Mudrakovac.

Filmska „otmica” bebe imala je i svoj istorijat. Kruševljanka K. B. potražila je pomoć za čuvanje deteta, budući da je davala privatne časove. Praktično u isto vreme i u istom prostoru gde bi fizički boravila majka bila bi i bebisiterka sa bebom. Dadilju je K. B. angažovala putem FB grupe „Mame Kruševljanke”. Kako je posvedočila ranije za „Novosti” majka, na poziv se javilo nekoliko žena, među njima i J. J.

-Došla je na intervju, tražila sam joj na uvid ličnu kartu, pitala sam da li mogu da fotografišem, rekla je da nema problema - ispričala je za „Novosti” K. B. - Popričale smo, rekla mi je da je čuvala bratovljevu i sestrinu decu. Probali smo dva sata, ona je bila super sa bebom. Uspavala ju je, opeglala veš, delovala je skroz normalno.

Dadilja J. J. odradila je par smena. Jednom prilikom je, dodaje sagovornica „Novosti”, ona otišla do prodavnice, a J. J. ju je čak zamolila da je zaključa, jer se tako „oseća sigurnije”. I to je, pored više momenata, ulivalo sigurnost u pozdanost angažovane bebisiterke. Majci se poverila da je ranije imala pobačaj. 

-Sa majkom bebe dogovoreno je bilo da novorođenče izvede u Pionirski park, a da im se majka priduži dok očisti stan - iznosi izvor „Novosti”. - U početku je sve bilo u redu. Kontaktirala je sa majkom telefonom, slala joj je fotografije. Posle nekog vremena, međutim, došlo je do preokreta. Bebsiterka je odugovlačila povratak, sve dok nije sasvim prestala da se javlja. Na kraju je postala nedostupna.

Majka je pozvala policiju. Nakon kraće potrage, policija je uspela da locira dadilju i pronađe dete. U kući D. S. (40) zatekli su dete i dadilju, kao i porodicu njenog bivšeg momka, koja je tvrdila za „Novosti” da nema veze sa nemilim događajem. 

Pogledajte više