PRIZNAO NAPAD NA BIZNISMENA: Sačekao ga na ulici i pretukao

N.B. 04. 11. 2022. u 13:11

PRED Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu danas je saslušan M. M., osumnjičen da je 21. oktobra pretukao biznismena S. P.

Foto N. Fifić

Osumnjičeni je, kako je saopšteno iz tužilaštva, izneo svoju odbranu i priznao izvršenje krivičnog dela. Na teret mu se stavlja nanošenje teških telesnih povreda. 

- Imajući u vidu da je u svojoj odbrani u pogledu motiva izvršenja krivičnog dela izneo navode na koje je radi potpunog razjašnjenja činjeničnog stanja potrebno da se izjasni i oštećeni, tužilaštvo je nakon saslušanja Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke - navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni M. M. je priveden 2. novembra. Prema navodima krivične prijave, on je 21. oktobra u jutarnjim časovima, noseći na sebi uniformu JKP „Gradska čistoća“ , kao i kapuljaču, hiruršku masku i rukavice, ispod kojih je prethodno namotao zavoj, dok je u rukama nosio metlu i metalnu cev dužine od oko 60 cm, došao do vozila oštećenog S. P. koje je bilo parkirano prekoputa zgrade u kojoj oštećeni stanuje. Pored vozila je, kako se tvrdi, spustio metalnu cev, a zatim je sačekao da oštećeni dođe do automobila, pri čemu je za to vreme oponašao radnika JKP „Gradska čistoća“ tako što je čistio ulicu i trotoar.

- Kada se oštećeni pojavio, osumnjičeni mu je prišao i obratio mu se, nakon čega je počeo da mu zadaje udarce zatvorenim šakama u predelu glave, što je činio dok oštećeni nije pao dozivajući pomoć, da bi se potom trčećim korakom udaljio sa lica mesta. Oštećeni S. P. je istog dana pregledan i konstatovane su mu teške telesne povrede u vidu preloma u predelu lica- piše u saopštenju.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog i ostale svedoke, narediti da se obavi sudsko-medicinsko veštačenje telesnih povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Pogledajte više