DAVIO I TUKAO SUPRUGU, PA JE ODVEO U BOLNICU: Damjan H. (23) na saslušanju u Tužilaštvu delimično priznao krivično delo

J. D. Lj.

29. 09. 2022. u 20:35

MUŽ me je pretukao zbog svađe koja je, kao i svakog puta, izbila oko njegove mame. Ona se mešala u naš odnos, nagovarala ga je često protiv mene i moje mame, prečudno se ponašala prema njemu.

Foto Društvene mreže

Svađali smo se danima, a preksinoć mi je lupao glavom o pločice.

Ovo je policiji i medijima ispričala Sara H. (19), sestra poznate tiktokerke Uki Kju, koja tvrdi da ju je preksinoć u porodičnom stanu u Rakovici brutalno pretukao suprug Damjan H. (23). Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je Sarin suprug Damjan H. uhapšen i da mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici. Kako saznajemo, on je na saslušanju delimično priznao krivično delo, a sudija za prethodni postupak mu je na zahtev Tužilaštva odredio pritvor.

Iz tužilaštva je potvrđeno da je Sara H., nakon pregleda na VMA, gde su joj konstatovane lake telesne povrede, otišla u Policijsku stanicu u Rakovici i prijavila nasilje od strane supruga.

- Ona nije prijavila da je tom prilikom bilo nasilja i nad njihovim zajedničkim maloletnim detetom - navode iz Tužilaštva. - O događaju je obavešten i Gradski centar za socijalni rad, a Damjanu H. su izrečene hitne mere zabrane kontaktiranja i prilaženja žrtvi, kao i privremenog udaljenja iz stana.

Sara H. je ispričala da "Damjanovoj mami kao da je smetalo to što on ima ženu i dete i često ga je savetovala kako da se ponaša prema njoj.

- Tokom naše preksinoćne svađe, počeo je da vređa moju porodicu, pa sam mu uzvratila - kaže Sara H. - Kad sam mu pomenula majku, počeo je da me juri po stanu. Sustigao me je, a onda davio, bacio na pod i udarao mi glavom o pločice. Najmanje 15 puta me je udario šakama u glavu dok se nisam onesvestila.

Sara je rekla i da, njihova beba takođe, ima modrice, ali da ona nikada nije sumnjala da bi otac mogao da joj naudi:

- Mislim da su te modrice nastale dan ranije, dok ju je ljuljao, jer je mnogo plakala i bila nervozna. Damjan je bio nervozan i ljuljao ju je možda jače, jer je neprekidno plakala. Ništa mi nije bilo sumnjivo, jer beba često zbog grčeva plače, ali sada sumnjam da ju je stezao.

Sara H. je rekla i da je Damjan, posle napada, Saru i njihovu dvomesečnu bebu odvezao na Vojnomedicinsku akademiju na pregled, gde su došle i njihove porodice, kao i da je nakon toga - pobegao. Damjanova majka je, kad je došla u bolnicu, navodno, uporno tvrdila da njen sin to "nikada ne bi i nije uradio", a onda je, navodno, vikala na Sarinu majku i svađala se sa njom.

Sve o nemilom incidentu isplivalo je u javnost kada je Sarina sestra, poznata tiktokerka Uki Kju, nasilje u porodici objavila na svom instagram-profilu. Ona je na svom "Instagramu" "okačila" snimke i fotografije povreda koje su njena sestra, ali i dvomesečna beba, kako navodi, doživela od Damjana H.

- Muž moje sestre je pretukao moju Saru skoro na mrtvo. Pritiskao je i bebu staru dva meseca i pravio modrice, uz pretnje da će Sari oduzeti starateljstvo ako se razvede od njega - napisala je Una, a onda objavila i sliku Damjana H.

Foto Instagram

Uki Kju objavila upozorenje sa slikom Damjana H.

MAJKA: SARA IMA GDE DA SE VRATI

DIJANA M., majka Sare H., kaže da nije ni sanjala da je Damjan sposoban da napadne ženu koja se tek porodila:

- Ćerka mi se, hvala bogu, oporavlja. Uznemirena je, teško guta od otoka, ne seća se svega što se dogodilo. Ovako nešto nismo očekivali, nismo se nadali. Damjan je delovao kao fin i dobar mladić. Veoma je religiozan, postio je, često išao u crkvu. Sad se ispostavilo da je monstrum. Da sam znala da Sari nešto fali, zaštitila bih je! Ona zna da od nas ima podršku, može sve da kaže i da ima gde da se vrati - izjavila je medijima Dijana M.

Foto Instagram

'AJDE SAD TI MALO U BUVARICU

ZAMISLI u državi u kojoj društvene mreže gore, ali gore od aktuelne teme i ovog bolesnika, ti uhvatiš tu devojku i prebiješ je do padanja u nesvest, pa onda dok je u nesvesti malo joj lupaš glavu o pločice. 'Ajde sada ti malo u buvaricu da ideš - napisala je pevačica Marija Šerifović reagujući na objavu poznate tiktokerke da je njena sestra doživela nasilje u porodici. - Želim da čujem da je ovaj dečko, koji je razvalio svoju suprugu od batina, uhapšen, ali ne i da je odmah pušten.

Pogledajte više