UBIO DRUGA ZBOG FLAŠICE VODE? Kraljevčanin Milan T. (24) uhapšen zbog sumnje da je usmrtio svog sugrađanina Strahinju Markovića (23)

G. ĆIROVIĆ

13. 08. 2022. u 07:40

KRALjEVČANIN Milan T. (24) uhapšen je juče zbog sumnje da je u noći između četvrtka i petka, na igralištu između stambenih zgrada u naselju Moša Pijade, iz još nepoznatih razloga, usmrtio svog godinu dana mlađeg sugrađanina Strahinju Markovića.

Foto: G. Šljivić

Zločin se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodio oko 1.30 kada je, kako je saopšteno iz Policijske uprave Kraljevo, Milan posle kraće rasprave, kako se sumnja, nožem u grudi ubo Markovića. Hitna pomoć je brzo stigla i teško povređenog mladića prevezala u Opštu bolnicu "Studenica", ali je on, uprkos naporima lekara da mu spasu život, oko tri sata ujutro podlegao povredama.

Efikasnom akcijom pripadnika kraljevačke policije, Milan T. je ubrzo pronađen i uhapšen. Pod sumnjom da je počinio ubistvo, njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

Foto: Fejsbuk

O motivima ovog zločina, kao i o tome šta je prethodilo ubistvu u najvećem kraljevačkom stambenom naselju, zasad se u gradu na Ibru samo nagađa. Prema jednoj verziji, Strahinja je sa mlađim bratom bio na klupi kraj igrališta gde mu je, navodno, Milan zatražio najpre pivo, a potom i vodu. Tada je, kako se pretpostavlja, izbila žučna rasprava, jer Strahinja nije želeo da mu da vodu, nakon čega je Milan potegao nož i ubo svog sugrađanina, a zatim kroz park pobegao u nepoznatom pravcu.

Stanovnici ovog naselja kažu da se i prethodne, kao i gotovo svake noći, sa igrališta čula nesnosna galama od koje sve do ranih jutarnjih sati nemaju mira.

- Probudila me je buka i svetla rotacije sa policijskog automobila. Jedan auto policija je parkirala sa jedne, a drugi sa druge strane igrališta. Čula se galama, a potom je sve utihnulo. Mislio sam da je reč o raciji, a ujutro sam čuo da se dogodilo ubistvo - kaže, za "Novosti", jedan od komšija.

Foto: Društvene mreže

- Svake noći na klupama kraj igrališta se okuplja mnogo, uglavnom mlađih ljudi. Tu piju, galame, svađaju se, a mi koji ovde živimo kada padne mrak zaobilazimo taj deo naselja u širokom luku.

Šta se zapravo dogodilo kobne noći, kao i šta je motiv ubistva, biće poznato po završetku istrage.

Bivša devojka: Otišao si kod Kasje

- Ma kakvi bili, tvrdoglavi, detinjasti, jedini spas mi je bio to što si bar živ, što bar imamo nešto zajedničko do kraja života, iako nismo zajedno. I poslednji put kada si mi rekao: "Videću ja našu Kasju prvi", nisam ti verovala. Prosto, moj mozak nije mogao to da prihvati. Ti? Stena? Nju prvi da vidiš - napisala je Strahinjina bivša devojka na "Instagramu" ispod fotografije (na slici) na kojoj su Strahinja i njihova tragično nastradala ćerka.

U decembru izgubio kćerku

ŽRTVA zločina, Strahinja Marković (23), kako saznajemo, bio je otac sedamnaestomesečne Kasje, koja je krajem decembra prošle godine nesrećnim slučajem pala sa drugog sprata stambene zgrade u centru Kraljeva, a potom dva dana kasnije od zadobijenih povreda nažalost preminula u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu. Devojčica je živela sa majkom, koja je u trenutku nesreće čistila kuću.

Pogledajte više