"ZAHTEVA DA ŽIVI SA MNOM" Bivša partnerka muškarca, koji je uhapšen zbog podmetanja požara, tvrdi da je već prijavljivala nasilje u porodici

J. Ć.

26. 07. 2022. u 15:56

POLICIJA u Nišu uhapsila je Vlastimira B. (1981) iz okoline Merošine zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Foto: J. Ćosin

On se sumnjiči da je u noći između srede i četvrtka podmetnuo požar na kući svoje četrdesetosmogodišnje bivše emotivne partnerke.

 

Njegova bivša partnerka Smiljana Kočić kaže da dugo već trpi nasilje koje je prijavljivala policiji i da strahuje za goli život, kao i život njene devetnaestogodišnje ćerke. 

- Zove me non-stop telefonom i zahteva da živi sa mnom. Prijavila sam nasilje u porodici 21. februara, pa onda opet sada u junu, ali on je došao u sredu na moja vrata i počeo da preti. Napio se, nadrogirao lekovima i došao je iza kuće u šljiviku, našao neko granje i upalio je kuću, a zatim se sakrio. On je već osuđen bio na šest meseci zatvora i uslovno na dve godine kaznu, ali je nastavio da radi po svom. Stalno zove i nasilno želi da živim sa njim. Upalio je kuću oko 22 sata u sredu, bio je pod uticajem alkohola i tablete, vatrogasci i policija su došli, tu su ga uhvatili u blizini kuće. Dete se mnogo uplašilo, sestra mi je pala u nesvest, ja mislim da takve ljude treba da stave tamo gde treba – ispričala je Smiljana.

Foto: J. Ćosin

Ona kaže da je ipak zahvalna Bogu da vatra nije buknula i da su je na vreme primetili i pozvali komšije da gase, jer je požar izbio na krovu, sa zadnje strane kuće. Sreća te ga je njena sestra Drina na vreme primetila.

- Kao da sam predosetila da će napraviti neko zlo, nisam smela da zaspim. Pretio joj je telefonom da će da je ubije, rekla sam mu da neću dozvoliti da uđe u dvorište, ovde sam sedela i čujem neku lomljavu grana iza kuće, pitam sestru da li može da priđe odozgo, ona mi je rekla da se sklonom otuda, sela sam ispred kuće i pozvala policiju. Sestričina je čula da nešto šuška, a onda smo osetili i dim, izašli smo iza kuće, nismo smeli skroz da priđemo, šta znamo šta on ima u rukama. Rekla sam joj da nešto gori, ne smemo da idemo iza, ali u jednom trenutku vidim kulja dim i gori kuća. Brzo smo isključile strujomer, došao je komšija i gasio dok nisu stigli policija i vatrogasci. Vlastimir se sve vreme krio tu u blizini, policija ga je uhvatila tu u žbunju, ali se i dalje plašimo za našu bezbednost, šta će biti kada se vrati – ističe Drina Durković.

-  Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a niko nije povređen. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu – kažu u PU Niš.

Pogledajte više