SASLUŠANO DEVET SVEDOKA: Dopuna istrage povodom ubistva porodice Đokić

J. Ćosin

26. 07. 2022. u 15:18

SASLUŠANjEM devet svedoka Više javno tužilaštvo nastavilo je dopunu istrage vezane za ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca.

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

Punomoćnik porodice oštećenih Miroslav Ristić kaže da je dopuna istrage urađena kako ne bi bila vođena tokom sudskog procesa, što je često slučaj, i da bi se otklonile sve nedoumice, ali da ne očekuje nikakav obrt.

- Više javno tužilaštvo u Nišu je uradilo dopunu istrage za slučaj koji je poznat, vezan za ubistvo u Moravcu. Kao punomoćnik oštećene porodice Đokić mogu da kažem da je u ovom trenutku u toku saslušanje svedoka, uglavnom radnika policijske uprave koji su prisustvovali pretresu kuća i objekata koji su bili u opservaciji predmet rada tužilaštva i policije i sasaslušanja svedoka pretresa. Praktično, tužilaštvo radi svoj posao, na korektan način – ističe on. 

Ristić dodaje da ne očekujemo da će se desiti ništa značajno i bitno, niti da će ti dokazi koji budu prikupljeni doneti neko drugačije svetlo.

-  Danas se saslušava devet svedoka, uglavnom policajaca i svedoka koji su prisustvovali pretresu. Ništa nije novo izrečeno, najpre je saslušan jedan radnik policije, zapisničar. Ona je objašnjavala na koji je način to radila. Ništa bitno niti nešto posebno interesantno što može dovesti do nekog obrta – istakao je on.

 
Pogledajte više