SASLUŠAN LOPOV KOGA JE SAVLADAO POSLANIK KESAR: Branio se ćutanjem, Tužilaštvo predložilo pritvor

Novosti onlajn

18. 04. 2022. u 14:37

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Zvezdara, uz pomoć narodnog poslanika Dejana Kesara koji se zatekaona licu mesta, uhapsili su V. R. (1982) zbog krađe telefona u tržnom centru na Zvezdari.

foto: I.Mitić

Osumnjičeni V.R. je danas  saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, i iskoristio je svoje zakonsko pravo da ništa ne izjavi. Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora po tri osnova i to jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zatim da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i iz razloga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko pet godina, pri čemu ono predstavlja krivično delo sa elementima nasilja, a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

U daljem toku postupka tužilaštvo će pribaviti materijalne dokaze, ispitati oštećene i ostale svedoke, te preduzeti druge dokazne radnje potrebne za donošenje odluke.

Pogledajte više