KRILI MARIHUANU MEĐU BRESKVAMA: U Španiji uhapšena dvojica Srba i slovački državljanin zbog nelegalne trgovine

E. H.

08. 04. 2022. u 20:51

ŠPANSKA policija privela je dvojicu Srba i državljanina Slovačke, zbog sumnje da su iz grada Sihuela, nedaleko od Granade, distribuirali marihuanu u zemlje centralne Evrope. Tom prilikom zaplenjeno je skoro 90 kilograma narkotika, koji su bili spakovani u vakuumirane pakete, skrivene između gajbi sa breskvama.

Kamion u kojem je pronađena droga / Foto Guardiacivil

Prema pisanju medija sa Iberijskog poluostrva, zadatak ove policijske akcije bio je da se razbije kriminalna grupa koja je drogu čuvala u jednom skladištu. Tu su, naime, kako se navodi, dovozili marihuanu, a zatim je pakovali i tako spremali za dalju prodaju po evropskim gradovima.

- Agenti Tima za organizovani kriminal i borbu protiv droga pravosudne policije Granade pre nekoliko dana su otkrili skladište - navodi sajt "Granada Hoj". - Nakon detaljne istrage i osmatranja, videli su kako kamion slovačkih registarskih oznaka ulazi u skladište. Istražitelji su iskoristili taj trenutak i krenuli u akciju.

Na licu mesta zatekli su Srbe i Slovaka kako između paleta breskvi utovaruju 24 kutije u kojima su se nalazile kese sa vakuumiranim pupoljcima marihuane. Prema prvim rezultatima istrage, Srbi su imali zadatak da vode računa o skladištu, dok je Slovak bio zadužen da obezbedi kamion.

Pogledajte više