DOBIO ADVOKATA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI: Odložen početak suđenja Radoju Zviceru

Lj. P. 02. 03. 2022. u 16:26

U VIŠEM SUDU Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu, danas je odložen početak suđenja Radoju Zviceru, navodnom vođi „kavačkog klana“, optuženom za navođenje na overu neistinitog sadržaja i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

arhiva VN

Za ova krivična dela koja mu se stavljaju na teret, zaprećena je kazna od tri meseca od pet godina zatvora. Do odlaganja je došlo na zahtev njegovog branioca postavljenog po službenoj dužnosti, kako bi se upoznao sa predmetom. Prethodni Zvicerovi branioci su otkazali punomoć, a naredni glavni pretres je zakazan za 8. april.

Po predlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, 20. maja 2021. godine, za Zvicerom je raspisana poternica, a zbog okolnosti koje ukazuju da je u bekstvu, njemu će se suditi u odsustvu.

Na optuženičkoj klupi se našao i Milenko Đukić, sada bivši policajac iz Temerina, koga optužni predlog tereti za zloupotrebu službenog položaja i navođenje ne overu neistinitog sadržaja, a za to delo je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Pogledajte više