SRPKINJA "PALA" SA NAKITOM: Španska policija privela dve pripadnice krimi-grupe zvane "Top-modeli"

E. H.

24. 02. 2022. u 19:42

SRPKINjA, stara 18 godina, uhapšena je u Španiji zbog sumnje da je pripadnica bande "Top-modeli", koju čine mlade žene iz Istočne Evrope, a za koju se pretpostavlja da stoji iza brojnih pljački kuća u elitnim delovima Madrida.

Foto: Tanjug

Pored nje, uhapšena je i jedna Italijanka (20), a lisice na ruke, kako prenose portali sa Iberijskog poluostrva, stavljene su im u naselju Kamberi, neposredno posle pljačke. Kod njih je, navodno, pronađena izvesna količina ukradenog nakita i novca. Policija sumnja da one stoje i iza dve pljačke u istom kraju, krajem decembra prošle godine.

- Nakon što su uhapšene, policajci su kod njih pronašli i papire, koje su nosile sa sobom, a kojima su obeležavale vrata kuća i stanova kako bi znale da li su vlasnici unutra - navode španski mediji. - Sa sobom su nosile i alat, koji im je služio za otključavanje vrata metodom klizanja. Tokom policijske intervencije, nekoliko stanara je navelo da su Srpkinja i Italijanka više puta zvonile i njima na vrata.

Iz policije navode da pripadnice grupe u "tipovanje" i pljačke idu doterane kako ne bi mnogo skrenule pažnju na sebe. Trude se da budu skupo i elegantno obučene, nose cipele, torbe i garderobu poznatih svetskih marki. Ova kriminalna grupa otkrivena je u aprilu prošle godine, kada je uhapšeno 11 članova.

Pogledajte više