RODITELJI NE MOGU NA SAHRANU: Sud u Nišu odbio zahtev majke i oca Gavrila S. koji je preminuo od opekotina

J. Ć.

07. 02. 2022. u 21:31

BRAČNI par iz Niša, Tamara S. (32) i Goran S. (46), ipak neće moći da prisustvuju sahrani svog trogodišnjeg sina Gavrila, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima zadobio smrtonosne opekotine, jer su nadležni sudovi odbili da ih puste iz pritvora.

Dečakovi roditelji Tamara i Goran S.

Tragedija se dogodila 28. januara u iznajmljenom stanu dečakove bake u ulici Nova železnička kolonija.

Organizaciju oko sahrane preuzeo je Centar za socijalni rad, ali se sa procedurom čekalo, jer su roditelji dečaka zatražili da budu pušteni iz pritvora kako bi prisustvovali ispraćaju.

Dečakov otac nalazi se u pritvoru zbog droge i oružja, a majka zbog sumnje da je odgovorna za smrt sina. Međutim, kako saznajemo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu je 2. februara odbio predlog advokata Gorana S. da mu se ukine pritvor. Na isti način postupio je i sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, koji je odlučivao o pritvoru njegove supruge.

Goran S. pritvoren je novembra prošle godine zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet narkotika, kao i nedozvoljene proizvodnje oružja i eksplozivnih materija, jer je, kako se tvrdi, u potkrovlju kuće uzgajao marihuanu. Policija je pretresom prostorija koje on koristi pronašla 48 stabljika marihuane, pištolj i okvir sa municijom za automatsku pušku. Njegovoj supruzi Tamari S. pritvor je određen 30. januara zbog sumnje da je zlostavljala i zanemarivala dete i nije mu pružila pomoć, a Hitnu pomoć je pozvala tek kada je njen trogodišnji sin preminuo.

Dečakovo beživotno telo pronašla je ekipa Hitne pomoći koja je došla na poziv ukućana.

Pogledajte više