TUKAO ŽENU JER JE HTELA DA GA OSTAVI? Direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu priveden zbog optužbi za nasilje u porodici

D. N.

01. 02. 2022. u 20:24

POLICIJA je uhapsila Danijela Živanovića (37), v. d. direktora Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu i odredila mu zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je, 31. januara, pre polaska na posao, vređao i tukao svoju suprugu I. Ž. (27), jer mu je saopštila da će da se vrati kod svojih roditelja, zajedno sa njihovim detetom, starim nekoliko meseci.

Danijel Živanović / Foto Printskrin/ Sat TV

Po povratku sa posla, on je zatekao taštu i šuraka, sa kojima se ubrzo upustio u svađu, a onda je počeo da ih udara pesnicama. Ubrzo je uhapšen i određeno mu je zadržavanje, kao i mera zabrane komuniciranja sa oštećenim.

- Nešto se desilo pre podne, nešto po podne. On je osumnjičen da je tokom prepodneva nasrnuo na suprugu, a kasnije i na taštu i šuraka. On je u policiji dao izjavu u vezi sa tim događajem i njemu su određene hitne mere po zakonu o sprečavanju nasilja u porodici - navode u Tužilaštvu.

Povodom nemilog događaja, u utorak se oglasilo i Ministarstvo za rad, iz kog je saopšteno da je slučaj prijavljen u ponedeljak. - Slučaj porodičnog nasilja, za koje je osumnjičen direktor Centra za socijalni rad u Velikom Gradištu, ispituju nadležni državni organi. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će po završetku tog procesa i na osnovu njegovog ishoda, preduzeti korake iz svoje nadležnosti - stoji u odgovoru Ministarstva za rad.

Kako saznajemo, u ovoj porodici ranije nije bilo prijava za nasilje, a žena je, navodno, zadobila lakše povrede.

Za krivično delo nasilje u porodici, za koje se tereti Živanović, zakonom je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Pogledajte više