I DALJE ZABRANA NAPUŠTANJA BORAVIŠTA: Sud odbio žalbu tužilaštva u slučaju Milana R.

Lj. P. 23. 11. 2021. u 16:21

KRIVIČNO vanpretresno veće suda, odbilo je žalbu Osnovnog javnog tužilaštva uloženu na rešenje kojim nije usvojen njihov predlog da se Milanu R. (26) iz Bača, osumnjičenom za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti, odredi pritvor do 30 dana. Žalba je odbijena kao neosnovana.

foto instagram

Njemu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezno javljanje svakih petnaest dana nadležnoj policijskoj stanici.

U sudu su posle odluke da se osumnjičenom ne odredi pritvor kazali, da je takva odluka doneta, smatrajući da se izricanjem ovakve mere može ostvariti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Ovaj dvadesetšestogodišnjak je uhapšen pod njumnjom da je 7. oktobra u Stražilovskoj ulici u Novom Sadu, na parkingu izazvao požar na dva skupocena automobila marke „bmvx5“ i „mercedes“ A klase, koja su u potpunosti izgorela. Vozila su u vlasništvu porodice devojke U.J. (23) iz Novog Sada, koja je pre toga policiji prijavila sugrađanina Slobodana Milutoinovića Snajpera, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, da je maltretirao i tukao, posle čega je on uhapšen, i od tada se nalazi u pritvoru.

Pričinjena je velika materijalna šteta, i niko nije povređen, a porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi i navodno su parking mesta zakupljena za ta dva vozila.

Osumnjičeni kako saznajemo, negirao da on ima kontakt sa Slobodanom Milutinovićem, koji je, inače, u pritvoru od hapšenja u septembru.

Pogledajte više