JOŠ 30 DANA IZA REŠETAKA: Slobodanu Milutinoviću Snajperu, osumnjičenom za otmicu Novosađanke U. J., produžen pritvor

Lj.P.

19. 10. 2021. u 13:46

SLOBODANU Milutinoviću Snajperu (37) iz Novog Sada, osumnjičenom za otmicu, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu danas je produžen pritvor za još 30 dana. Ova mera, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, može trajati do 18. novembra.

Foto: Novosti

Njemu je pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela

Milutinović je u utorak bio ponovo priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je protiv njega proširilo istragu povodom slučaja otmice U. J. (23), jer je navodno i ranije bio nasilan prema dvadesettrogodišnjoj Novosađanki, sa kojom je ranije, više od godinu dana bio u emotivnoj vezi.

Osumnjičeni Milutinović je, kako smo već pisali, u ponedeljak u tužilaštvu izneo svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra.

Snajperov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je „Novostima“ da je njegov klijent izneo svoju odbranu u vezi sa događajem za koji se sumnjiči i da je do detalja ispričao o odnosu između njega i U. J.

U dosadašnjoj istrazi u tužilaštvu su pre desetak dana kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J.  One su, prema rečima Miloša Bugarskog, pravnog zastupnika U.J., bez straha ispričale sve što znaju o noći, kada je dvadesettrogodišnjakinja oteta. Ispričale su svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Pored njih, o onome što se dešavalo 19. septembra uveče svedočila su i četvorica policajaca koja su došla po pozivu i koja su uhapsila Milutinovića pod sumnjom da je oteo U. J.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više